Zakelijk Brabant
Image default
Media

Waarom is lokaal nieuws zo belangrijk?

Waarom is lokaal nieuws zo belangrijk?

Als je aan het nieuws denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de grote items op nu.nl of in de Telegraaf. Maar is het echt zo belangrijk voor wat er in China gebeurt? Ja voor een praatje met je collega wel, maar jouw leven speelt zich meet af in de stad waar je woont. Is het niet veel belangrijker om te weten wat daar gebeurt?

Weet wat er gebeurt

Het is heus niet dat (inter)nationaal nieuws niet belangrijk is. Zeker niet. Er gebeurt veel in de wereld dat ook invloed heeft op onze eigen wereld. Het lokale nieuws vertelt je wat er in je directe omgeving gebeurt. Als er werkzaamheden plaatsvinden bij het bos, is dat fijn om te weten voor je er met je hond heengaat.

3 redenen waarom lokaal nieuws zo belangrijk is

Oké, oké, lokaal nieuws is belangrijk, maar waarom precies? Wat maakt het zo belangrijk om juist lokaal nieuws te volgen?

1 – Directe invloed

Lokaal nieuws gaat over de omgeving en de gemeenschap waarin je leeft. Verkeersproblemen, politieke kwesties, evenementen of zaken die directe invloed hebben op je dagelijkse leven. Door lokaal nieuws te volgen, weet je wat er om je heen gebeurt en kan je jouw leven daarop aanpassen.

2 – Betrouwbaar

Lokaal nieuws is betrouwbaar. Bij landelijk en wereldnieuws is het soms lastig om te bepalen wat klopt en wat niet. Soms mag bepaalde informatie niet vrijgegeven worden of heeft de journalist te weinig kennis over het onderwerp om de belangrijkste items uit te lichten. Bij lokaal nieuws gaat dat anders. Dat wordt gemaakt door mensen die bekend zijn met de omgeving, de gebeurtenissen en de gemeenschap.   

3 – Betrokken

Lokaal nieuws helpt je om meer betrokken te raken bij de gemeenschap. Ben je op de hoogte van de gebeurtenissen en problemen in je buurt, dan kan je meedoen met gemeenschapsinitiatieven. Of je kan je inzetten als er hulp nodig is. Zo maak je het een betere plek voor iedereen. Als je zelf dan hulp nodig hebt, heb je ook grotere kans dat mensen je helpen.

Waar vind je lokaal nieuws?

Als je lokaal nieuws wil lezen, kun je het best kijken op een lokale nieuwssite. Voor Breda en omgeving is dat bijvoorbeeld nieuwsvandaag.nl. Breda nieuws, Bavel nieuws of ander lokaal nieuws, je vindt het daar. Zo zijn er nog veel meer lokale websites.

Beide belangrijk

Internationaal en lokaal nieuws zijn beide belangrijk. De grote nieuwsitems krijg je vaak als snel binnen via verschillende wegen, daarom is het goed om je juist het lokale nieuws te richten. Volg het lokale nieuws vandaag nog en je weet wat er speelt.