Zakelijk Brabant
Image default
Dienstverlening

Wat is isolatieglas en wat zijn de voordelen?

Isolatieglas is de toekomst!

Isolatieglas wordt vandaag de dag al veel gebruikt in Nederlandse huizen en bedrijven. Maar nog lang niet iedereen beschikt hierover. Denk aan oude herenhuizen, oude bedrijven en historische panden die nog niet van enkel naar dubbel of triple glas zijn overgeschakeld. Voor dit soort huizen en gebouwen is het hoog tijd om de overstap te maken, want isolatieglas is hét glas van de toekomst.

Wat wordt er precies met isolatieglas bedoeld?

Een definitie geven van wat isolatieglas is, is niet zo ingewikkeld. De naam zegt het al: deze glassoort betreft goed isolerend glas dat uit minimaal twee glasplaten bestaat. Deze extra glasplaat, of twee extra glasplaten (bij triple glas), zorgen voor een aanzienlijk hogere isolatiewaarde van het glas dan bij enkele glasplaten het geval is. 

Uiteenlopende typen isolatieglas

Er zijn diverse glassoorten beschikbaar op het gebied van isolerend glas. Het meest bekend is het zogenoemde dubbel glas. Deze glassoort is opgebouwd uit twee glasplaten die aan elkaar bevestigd zijn. In het midden is een minieme ruimte overgelaten, die doorgaans gevuld wordt, met een speciale gasvulling ertussen die zorgt voor een goede isolatie. Andere varianten die je bij een fysieke of online glashandel kunt aantreffen, is HR++ of HR+++ glas. Deze glassoorten bestaan uit twee lagen of zelfs drie lagen glas. Met name triple glas is tegenwoordig populair als isolerend glas en wordt door steeds meer huiseigenaren en bedrijfseigenaren in panden en loodsen gezet. En dat is volstrekt begrijpelijk, omdat de jaarlijkse besparing die isolatieglas oplevert in de honderden euro’s kan lopen. De investering in glas die je doet, wordt dus uiteindelijk weer terugverdiend! Daarnaast is het voor met name fabrieken, bedrijven en kantoorpanden ideaal dat isolerend glas aanzienlijk sterker en robuuster is dan gewoon enkel glas. Dit maakt het voor vandalen, inbrekers en onverlaten een stuk lastiger om het glas kapot te krijgen. 

Voordelig online jouw glasplaten bestellen!

Tegenwoordig kun je elk soort glas eenvoudig online bestellen, vaak voor scherpe prijzen. Een groot voordeel van aanbieders van glas op het internet is het feit dat dit soort handelaren groot kan inkopen en daardoor de prijzen laag kan houden. Daarbij kan glas via het internet in alle soorten, maten en varianten gekocht worden. Bekijk alle opties en bestel nu via onze webshop jouw isolerende glas!