Zakelijk Brabant
Image default
Dienstverlening

Studeren in Eindhoven

Ga jij dit komend of dit jaar studeren in Eindhoven? Dan hebben wij speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om je studiejaar tot een succes te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van een studio of het verbouwen ervan. Wanneer jij klaar bent met dit artikel ben je goed voorbereid op het komende studiejaar in Eindhoven.

Het zoeken van een woning

In de grotere steden in Nederland is het zeer lastig om een geschikte woonruimte te vinden. Een hoop internationals hebben zich sinds augustus gevestigd in Nederland en hebben ook allemaal een kamer moeten vinden. Het aantal vrije woonruimtes is nu lager dan ooit. Daarnaast is het opknappen van een woning een hele opgave, zeker in studentenhuizen. Wij willen je allereerst aanbevelen om een container te huren in Eindhoven. Wij huren onze containers altijd bij Renewi!

Waar let je op bij het uitkiezen van een woning?

Kijk allereerst naar de woonruimte zelf, daarnaast is het belangrijk dat de woonruimte dichtbij een hogeschool of universiteit gelegen is. Mocht je samenwonen met andere studenten dan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede klik hebt met de anderen. Ben op een hospiteeravond dus ook écht jezelf. Doe jezelf niet anders voor omdat je graag uit huis gaat. Per huis zijn er zeer grote verschillen, sommige huizen gaan helemaal op in het studentenleven, terwijl andere al grotendeels werkzaam zijn.

Bijbanen zijn nu gemakkelijk te vinden

Sinds de corona pandemie is er een groot tekort aan werkende. De uurtarieven zijn flink gestegen en iedereen is op zoek naar een student. Meld je aan op Facebookgroepen en start je zoektocht naar werk online. Er is op sociale media voldoende aanbod te vinden. Ook kun je een kroeg binnen lopen en gewoon vragen om een baan. Denk ook eens aan alternatieve banen, niet iedereen is gemaakt voor de horeca. Ook heeft een baan in de horeca enkele nadelen. Denk maar eens aan de werktijden, lange diensten en lastige omstandigheden die zich vaak voordoen.

Werk jezelf niet in een lastige situatie

Wanneer je niet noodgedwongen uit huis moet, is het niet verstandig om veel geld te betalen voor een slechte woonruimte. Het is in dat geval verstandiger om nog even wat geld te besparen en af te wachten voor een geschikte woning.

 

https://www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/locatie/container-huren-eindhoven