Zakelijk Brabant
Image default
Dienstverlening

PVC vloer samen met vloerverwarming

Iets wat veel mensen willen weten bij het aanleggen van een nieuwe vloer, is of de vloer samen kan gaan met vloerverwarming. Vloerverwarming vinden vele mensen lekker om thuis te hebben, en het komt ook steeds vaker voor. PVC is zeker geschikt als vloer waar ook vloerverwarming bij past. PVC is namelijk een erg goede isolator, waardoor de warmte goed binnen blijft, wat je ook echt voelt. PVC is een hele goede geleider, waardoor de warmte eenvoudig door de ruimte verspreid kan worden, via de vloer. Ga dus zeker voor een PVC vloer bij de twijfel hierover, of vraag advies bij een bedrijf. Een vloerbedrijf geeft je advies en kan PVC vloer incl leggen verzorgen bij jou thuis. 

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Er zijn 2 soorten PVC vloeren. Deze worden allebei op een andere manier gelegd. Bij het aanleggen van een nieuwe vloer is het dus belangrijk dat je van tevoren weet welke van de 2 vloeren jij wilt hebben in je huis. De Gluedown, ook wel Dryback genoemd, wordt verlijmd. Dit wordt gedaan op een betonvloer die vlak is of juist op een zwevende ondervloer. Dit kan je niet zelf doen, maar hiervoor is echt een gespecialiseerde vakman nodig om dit te controleren en aan te leggen. Schakel hiervoor dus een bedrijf in. De andere vloersoort is Uniclick. In dit geval zijn de PVC stroken juist al op een ondervloer verlijmd, en dit hoeft dus niet meer te gebeuren. Deze manier van vloer leggen is veel eenvoudiger. 

Wat kost een PVC vloer?

De kosten die komen kijken bij het leggen van een PVC vloer en voor de PVC vloer zelf kunnen verschillen en zijn afhankelijk van een aantal zaken. De belangrijkste zaak is de grootte van de ruimte. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de kosten. Er zijn namelijk meer materialen nodig. Ook het merk PVC dat wordt gebruikt en het soort vloer spelen mee in de prijs.