Zakelijk Brabant
Image default
Woningen

Op zoek naar de perfecte verlichting voor jouw woonkamer? Deze tips helpen je op weg!

Als je jouw huis wilt voorzien van goede verlichting, is het belangrijk dat je dit per kamer goed bekijkt. Zo wil je voornamelijk tijdens deze tijd gebruik maken van goede lampen, aangezien dat een van de weinige manieren is om jouw huis goed te verlichten.

En ook als het aankomt op de woonkamer is het ontzettend belangrijk dat je kijkt naar de juiste lampen. Dit is namelijk wellicht een van de plekken waar je de meeste tijd doorbrengt, dus het is goed om hier goed voor de dag te komen. Met behulp van de volgende tips in de blog helpen we je graag op weg!

Welke verlichting kom je zoal tegen in de woonkamer?

Aangezien verlichting een belangrijk element is voor jouw woonkamer, is het belangrijk om te kijken naar de juiste verdeling van jouw lampen.

Allereerst kom je bij de standaard lampen uit voor jouw woonkamer, ook wel hoofdverlichting genoemd. Dit type verlichting kom je voornamelijk tegen in de vorm van spots of plafonnières die op het plafond geplaatst worden. Deze geven veel licht en zijn meestal voorzien van standaard, warm wit licht.

En mocht je beschikken over een speciaal werkblok bij jouw woonkamer, zoals een bureau of hobbytafel, dan kun je ook kiezen voor werkverlichting. Deze lampen zijn een stuk gerichter in het sturen van licht, waardoor je beschikt over een lichtbundel die krachtiger is en daardoor beter zicht verleend. Hierdoor kun je gemakkelijk aan de slag gaan op de PC of kun je zonder problemen de krant lezen.

Als laatste kun je ook kiezen voor zogeheten sfeerverlichting. Deze lampen bieden over het algemeen meer opties voor het creëeren van sfeer, zoals zachtere kleuren, een groot dimvermogen of zelfs kleurrijke lampen. Hierdoor kun je jouw woonkamer gemakkelijk voorzien van een fijne hoeveelheid verlichting die veel diepte toevoegd aan jouw huidige woonkamer.

Hoofdverlichting met behulp van moderne inbouwspots

Als het aankomt op hoofdverlichting, is het natuurlijk logisch dat je gebruik wilt maken van sterke lampen met meer dan voldoende lichtopbrengst. Hier zijn inbouwspots een ontzettend goede optie voor. Deze spots zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende vormen, materialen en maten, waardoor je altijd genoeg keuzes hebt voor de perfecte plafond spot.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kijken naar zogeheten slimme verlichting. Deze spots zijn voorzien van tal van leuke bonussen, zoals licht in maar liefst 16 miljoen kleuren en gemakkelijke besturing via een App. Dit maakt het leven net wat makkelijker, waarbij je ook kunt genieten van extra sfeerverlichting!

Geen ruimte in het plafond voor GU10 lampen? Ondiepe spots zijn het antwoord!

Natuurlijk zijn inbouwspots niet altijd de ideale oplossing, want er zijn veel plafonds die niet genoeg ruimte hebben om zomaar een inbouwspot te plaatsen. En al helemaal als je gebruikt maakt van GU10 lampen, want deze lampen hebben soms tot wel 90mm aan inbouwdiepte nodig.

Daar is gelukkig een oplossing voor gevonden, in de vorm van verschillende ondiepe inbouwspots. Deze spots zijn net zo sterk, al dan niet sterker dan spots met GU10 lampen, maar zijn veel ondieper. Zo zijn er zelfs spotjes die slechts 25mm inbouwdiepte nodig hebben, ideaal als je geen ruimte hebt of gebruik maakt van een plafond van beton.

Deze spotjes zijn ideaal voor het gros van de woningen, maar het is wel belangrijk dat je weet waar je moet kijken. Daarom is het altijd raadzaam om een expert te raadplegen, zoals Letsleds. Dan weet je namelijk zeker dat je dadelijk beschikt over de perfecte verlichting!