Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Zo zit je aangenaam op je bureaustoel

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel uur per dag je gemiddeld op je bureaustoel zit? Dat kan zomaar zes of acht uur zijn. Als je zo over nadenkt, kun je wel begrijpen dat het belangrijk is hoe je zit. Een juist zithouding voorkomt dat je klachten krijgt en zorgt ervoor dat je minder vermoeid raakt. Maar waar moet je dan op letten bij het uitzoeken van een goede bureaustoel?

Perfecte ondersteuning bij zittend werk

Een goede ergonomische bureaustoel zorg ervoor dat je lichaam op de juiste plekken wordt ondersteund tijdens je werkzaamheden. Een goede bureaustoel werkt in je voordeel en mag niet in de weg zitten of ongemakkelijk zijn. De juiste ergonomie is daarbij natuurlijk erg belangrijk. Een Herman miller bureaustoel is daarom zeer geschikt.

Aandachtspunten uitzoeken ergonomische bureaustoel

Ga voor kwaliteit. Goedkoop is meestal duurkoop, zo luidt het spreekwoord. En voor bureaustoelen geldt dat ook. Een kwalitatief goede stoel gaat langer mee dan een goedkope stoel, biedt meer instelbare opties en zorgt voor een betere zithouding. Bij kortdurend gebruik kun je prima even die keukenstoel gebruiken, maar wanneer je langer moet zitten, zul je zeker verschil gaan merken met een echte bureaustoel.

Probeer verschillende stoelen uit.Loop vooral eens een goede kantoormeubelzaak binnen om verschillende stoelen uit te proberen. Je zult merken dat verschillende merken en modellen stoelen heel anders zitten. Wat voor jou het beste werkt, is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeuren, maar ook van jouw gewicht en lichaamsbouw. Dat kun je niet ervaren door alleen de technische gegevens van een stoel te lezen. Dat moet je zelf ervaren.

Laat je goed adviseren.Een goed getrainde verkoper denkt met je mee over de beste stoel voor jou. Zit je bijvoorbeeld in een warme omgeving of heb je het snel warm, dan wil je misschien geen wollen bekleding maar meer een open gaasstructuur. Het zijn van die kleine dingen die uiteindelijk je comfort en genot bepalen.

En misschien kom je er wel achter dat een ergonomische bureaustoel helemaal niet voor jou geschikt is. Wellicht kun je beter op zoek gaan naar een goede zadelstoel. Dat kan natuurlijk ook.