Zakelijk Brabant
Bedrijven

Zo doe je met Intervat btw-aangifte

Als je een ondernemer bent, dan heb je vast al met de applicatie Intervat btw aangifte gedaan. Deze applicatie is ontworpen door de Federale Overheidsdienst Financiën (FOF) en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Je hebt als het goed is een persoonlijke gebruikersnaam en passwoord ontvangen waarmee je veilig in kunt loggen. Vervolgens kun je je aangifte snel en gemakkelijk invoeren, vooral als je dit regelmatig doet.

 

Is dit veilig?

Het is natuurlijk best eng om je gevoelige gegevens op deze manier achter te laten online. Toch heb je wat je btw-aangifte betreft weinig te vrezen. Dit is het systeem dat door de FOF wordt aangeboden en zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van je gegevens. Daarom zijn je inloggegevens beveiligd met een elektronische eID kaart of via een commercieel certificaat. Op die manier hoef je niet bang te zijn jouw financiële status door te geven aan de FOF.

De mogelijkheden

Intervat is een programma waarmee je je periodieke btw-aangifte door kunt geven, maar het heeft nog meer doeleinden. Zo kun je er ook andere zaken mee indienen, zoals klantenlistings, terugbetaling VatRefund en aangiften curator. Je bent verplicht om Intervat hiervoor te gebruiken, tenzij je een zeer goede reden hebt om het schriftelijk in te dienen. Dit moet dan vergezeld gaan met een officiële en ondertekende verklaring waarom je het niet digitaal hebt kunnen doen. Intervat is er om je het leven gemakkelijker te maken en je aangifte zal in een paar minuten zijn afgerond.

Voor meer info :