Zakelijk Brabant
Zakelijke dienstverlening

Een verhuizing voorbereiden

Als u gaat verhuizen dan beloofd de verhuisdag een drukke en stressvolle dag te worden. Een goede voorbereiding is dan ook essentieel om de dag georganiseerd te laten verlopen, zodat u juist veel stress kunt voorkomen. Als u een verhuisbedrijf gaat inhuren maak dan van te voren goede afspraken zodat de verhuizers uw spullen vlot kunnen verhuizen. Doet u de verhuizing zelf, maak dan een goede planning, wie wat gaat doen, zodat u niet op de verhuisdag zelf dit nog eens moet organiseren. Met een goede voorbereiding hoeft u niet zo tegen de verhuisdag op te zien en kan de dag vlotjes verlopen. 

Planning van de verhuizing

Om een goede planning te maken, gebruikt u het beste een checklist. Telkens als u een taak heeft afgerond kunt u dit afvinken en u houdt zo het overzicht wat er nog moet gebeuren. Daarnaast moet de planning aangeven wie welke werkzaamheden gaat uitvoeren. Vooral als u een verhuisbedrijf inhuurt, dan is het belangrijk, dat de verhuizers weten wat u zelf allemaal gaat doen en wat zij moeten doen. Familie en vrienden die mee gaan helpen met de verhuizing kunt u ook beter een taak geven, zodat niet iedereen ongeorganiseerd elkaar in de weg loopt. Het is sowieso verstandig om familie en vrienden niet tegelijkertijd met de verhuizers te laten komen om de verhuizers niet in de weg te zitten. Overlegt u met de verhuizers ook wat voor materiaal u nodig heeft. Een bouwlift bijvoorbeeld, om grote meubels naar beneden te krijgen is meestal via de verhuizer in te huren.

Voorbereidende werkzaamheden 

U kunt al erg veel werkzaamheden uitvoeren voor de eigenlijke verhuisdag. Het is zelfs essentieel om de de verhuizing vlot en ordelijk te laten verlopen. Begin ruim op tijd om uw spullen door te lopen en alles wat u niet meer nodig denkt te hebben, weg te gooien. Dit meeverhuizen is alleen maar extra en onnodig werk en u kunt weer met een schone lei in uw nieuwe woning beginnen. Daarna kunt u alvast gaan beginnen om alles in dozen te pakken. Een veelgebruikte methode is om alles kamers in uw nieuwe woning te nummeren of een bepaalde kleur te geven en dit nummer op de doos te schrijven of een gekleurde sticker op de doos te plakken. Zo kunnen de verhuizers de betreffende dozen direct in de juiste kamer zetten. 

Het juiste vervoer regelen 

Met het Verhuisbedrijf Fasterverhuizingen spreekt u af wat u allemaal door hen wilt laten verhuizen en hoe lang u hen inhuurt. Als u bijvoorbeeld de grootste meubels door hen laat verhuizen, zullen er nog genoeg spullen overblijven die u zelf moet verhuizen. Hiervoor moet u wel het juiste vervoer regelen. Dit kan met auto’s, maar dan bent u regelmatig van de oude naar de nieuwe woning aan het rijden. U kunt ook een bus of een vrachtwagen inhuren, zodat u alles zelf in één keer kunt verhuizen. Wilt u de verhuiskosten berekenen van uw verhuizing? Dit kan eenvoudig op onze website. 

Voor meer info : Https://fasterverhuizingen.nl