Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Wat is een traineeship?

Een traineeship geeft starters op de arbeidsmarkt een uitgelezen kans om werkervaring op te doen en zich tegelijkertijd als professional te ontwikkelen binnen een organisatie. Naast een uitdagend en afwisselend takenpakket, krijgen trainees doorgaans ook de mogelijkheid om enkele opleidingen en trainingen te volgen die passen bij de ontwikkeldoelstellingen die zij voor zichzelf hebben gesteld.

 

Een traineeship bij een gemeente

Hoewel de meeste afgestudeerden wel bekend zullen zijn met het begrip Rijkstrainee (afwisselend werken bij enkele ministeries), zijn er ook tal van Nederlandse gemeenten waar traineeships aangeboden worden. Enkele voorbeelden naast bekende gemeenten als Rotterdam en Utrecht, zijn Apeldoorn en Zwolle. Binnen de gemeentelijke organisatie worden trainees doorgaans ingezet op verschillende afdelingen (bijvoorbeeld 3 afdelingen in 1,5 jaar). Ook kan er door de gemeente gevarieerd worden in de aangeboden rollen, denk aan adviseur, beleidsmedewerker of manager.

 

Waarom kiezen voor een traineeship bij een gemeente?

Het mooie van een traineeship bij een gemeente is dat deze bestuurslaag erg dicht bij de burgers staat. Het resultaat hiervan is dat er in de directe omgeving van de gemeentelijke organisatie met regelmaat zichtbaar effect kan worden gezien van werkzaamheden en taken van de gemeente en haar ambtenaren. Voor trainees is de gemeente in dit kader dan ook echt een prachtige ervaringsplek waar zij zich de basisbeginselen van het werken in het openbaar bestuur eigen kunnen maken.

Meer weten over een traineeship bij een gemeente?
Bent u ook geïnteresseerd om een traineeship bij een gemeente te doen en heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem gerust eens contact op met een van onze medewerkers via de website van Newpublic.nl!