Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Waar kunt u uw zilveren munten het beste verkopen? Praktische adviezen

Sommige mensen hebben ooit via een erfenis, of als cadeau, een serie bijzondere zilveren munten gekregen waar ze eigenlijk niet veel mee doen. Oude zilveren munten een kluis of lade laten verpieteren, is eigenlijk zonde. Daarom is het een optie om uw zilveren munten te verkopen en er zo nog een mooi bedrag voor op te strijken. Maar zilveren munten verkopen moet u veilig, doordacht en weloverwogen aanpakken. Om u hierbij te helpen, hebben we enkele goede praktische adviezen voor u verzameld om op te letten tijdens het verkoopproces. Volg onze adviezen op en kies ook voor uw zilveren munten verkopen, op een zo slim en veilig mogelijke manier.

 

Zorg dat u de waardebepalende factoren kent

Bepalend voor de prijs die u krijgt voor uw zilveren munten verkopen zijn een aantal zaken: het zilvergehalte van de munten, het gewicht van de munten en verder uiteraard ook de actuele koers van zilver als edelmetaal. Verder is een belangrijks prijsindicator de staat van uw munten. De te verkopen zilveren munten mogen idealiter niet beschadigd zijn. Is dit wel zo, dan is de beschadiging van aanzienlijke invloed op de geboden prijs voor de munten. Een hele belangrijke tip is om, voordat u naar de zilverhandelaar gaat, zelf het gewicht van uw munten te controleren. U weet dan zeker dat de zilveropkoper het juiste gewicht hanteert.

 

Taxeren is gratis bij zilveren munten verkopen

Het taxeren van uw zilveren munten bij een zilversmid of juweliershandel is volstrekt gratis. Feitelijk is de prijs die vastgesteld wordt een soort offerte en hoeft u hier niet mee akkoord te gaan. Als het om veel munten gaat, is het verstandig om bij meerdere muntentaxateurs een prijsopgave te regelen. U heeft dan goed vergelijkingsmateriaal en kunt dan voor het beste voorstel gaan!

 

Verkoop uw munten nooit op de bonnefooi

Veel mensen die thuis een collectie munten hebben, denken die wel even via internet te verkopen. Dat is een optie, maar hoe dan ook geen slimme keuze. U wet namelijk niet wie u via online marktplaatsen als eBay, Speurders of Marktplaats. Ook mensen met kwade bedoelingen proberen via internet hun slag te slaan. Kies daarom voor een erkende zilvertaxateur.