Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Ideeën om je kantoor op te frissen

Voor jaren lang heb je hetzelfde kantoor en zou graag een nieuwe look willen willen. 

Soms is het goed om je kantoor op te frissen, om wellicht je werkdruk te verbeteren. Of je nu verhuist, uitbreidt of gewoon een verandering wilt, je hebt geen enorm budget of een lange planning nodig om de ruimte te veranderen. Met de voorwerpen die je al hebt en met wellicht een paar nieuwe voorwerpen of accessoires kun je al een nieuwe kantoorindeling maken. Het zal de bedrijfscultuur verbeteren en het helpt de werknemers om productiever te werk te gaan. Wellicht zorgt het ook voor meer inspiratie en voelen de werknemers zich meer betrokken. Er zullen een aantal ideeën gedeeld worden die van toepassing kunnen zijn voor je nieuwe kantoorinrichting. Ook wordt er gedacht aan zo min mogelijk kosten en een korte renovatie tijd. Het is natuurlijk belangrijk dat er weer snel gewerkt kan worden en het is fijn meegenomen als er niet te veel kosten aan verbonden zitten. 

Gefocust/rustige kantoor 

Vaak is het zo dat werknemers een project hebben, waarvan ze lang moeten werken. Het is dan prettig als zij een plek hebben waar zij zich goed kunnen concentreren en wat een rustige omgeving is om goed na te kunnen denken. Deze ideeën zijn dan goed voor de nieuwe kantoorinrichting. Als de ruimte erg open is, kunnen er kleinere werkplekken gecreëerd worden met akoestische wandpanelen of schermen om individuele ruimten te creëren die de focus versterken en afleiding verminderen. Minimaliseer lawaai met geluidsabsorberend meubilair en roll-in staande whiteboards waar werknemers omheen kunnen staan voor brainstormsessies of teambesprekingen. Plaats niet al te veel voorwerpen in de ruimte en houdt de werkplekken zo leeg en schoon mogelijk. Wanneer er te veel voorwerpen in de ruimte staan kan dit effect hebben op de brein. Het kan te druk worden, waardoor de werknemers zich niet goed kunnen concentreren. Plaats wellicht een paar planten in de ruimte, maar ook niet te veel. Planten geven zuurstof af, waardoor de werknemers dus ook beter kunnen focussen. 

Kantoor voor samenwerkingen

Plaats in de ruimte tafels/bureaus die tegenover elkaar staan en die aangepast kunnen worden aan de ooghoogte van iedereen in het kantoor. Op deze manier worden er spontane gesprekken gestimuleerd, de uitwisseling van ideeën en sociale interactie. Verspreid dan ook grotere tafels, waar geluncht kan worden of waar mensen kunnen pauzeren voor een kop koffie. Plaats dan ook banken en cabines met oppervlakken voor laptops, zodat werknemers kunnen werken waar ze willen. Zorg ook voor een paar sta-werkplekken waar mensen staand aan kunnen werken. Het is vooral belangrijk om na te denken over de doelstellingen van de kantoorinrichting. Er zijn dan ook bedrijven die je kunnen helpen met de inrichting van een kantoor waar gemakkelijk samengewerkt kan worden. Wees vooral ook niet bang om verschillende inrichtingen uit te proberen. Bepaal wat wel werkt en wat niet en bespreek dit met het team. 

Het ‘open’ kantoor 

Het kan ook nog eens zijn dat je wilt dat het kantoor wat meer openheid uitstraalt, om de organisatie bij elkaar te brengen en wat voor meer samenwerking zorgt. Plaats dan vooral de zitplaatsen op een manier dat de werknemers dicht bij elkaar zitten. Dit zorgt voor meer vloeiende gesprekken en organische communicatie die niet te veel afhankelijk is van de mail. Schuif de bureaus/tafels tegen elkaar aan om spontane vergaderingen te creëren. Plaats ook comfortabele en schuifbare bureaustoelen, zodat de werknemers makkelijker bij elkaar kunnen komen of zodat ze kunnen ontsnappen aan afleidingen. Bekijk de website van Eurodesk voor kantoorstoelen in Utrecht

 

https://www.eurodesk.nl/collectie/bureaustoelen-utrecht/