Zakelijk Brabant
Bedrijven

Een halfuurtje voor jezelf

De dag is te kort, de week is te kort en zelfs het weekend is te kort. We zijn allemaal druk om ons leven in de zeven dagen te proppen die ons zijn gegeven. Dit lukt niet altijd door de vele vrienden die we hebben, de verschillende wedstrijden die we moeten spelen en de vele, lange uren die we moeten werken. Niet gek dat dit drukke leven dat we onszelf geven (of aandoen) leidt tot gemiddeld steeds meer burn-outs. We zijn nu gelukkig op een punt beland dat het niet erg is om erover te praten en zo kunnen we ook sneller tot een goede oplossing komen voor dit probleem.

Oplossing

Eigenlijk is de oplossing voor dit probleem niet moeilijk te bedenken, we moeten namelijk meer voor onszelf doen. Al is het een halfuurtje per dag, dat je aan jezelf besteed. Dus niet verplicht sporten, omdat dit zo staat ingeroosterd en je betaald voor de sportschool. Ga sporten op zo een manier dat je er elke week naar uitkijkt. Ga bijvoorbeeld elke week hardlopen met een vriendin. Zo ben je niet alleen gezond bezig, je ziet elkaar weer eens en kan lekker bijkletsen.

Kinderen

Als je kinderen hebt kun je natuurlijk ook wat leuks gaan doen met ze. En nee je hoeft ze niet meteen mee te nemen naar Disneyland, maar ga is een keer met ze naar de speeltuin. Al dat buiten spelen kan alleen maar goed zijn voor kinderen. Laat ze lekker schommelen op de houten schommels of ga samen met ze klauteren op het houten speeltoestel.

Weekendje weg helpt niet

Als je denkt dat als je elke 3 maanden een weekendje weggaat, dit wel helpt tegen alle stress dan heb je het mis. Natuurlijk als je op een zaterdagmiddag lekker zit te relaxen in een jacuzzi, dan voel je geen stress. Maar als dan weer terugkomt, heb je al die stress weer. Het is dus belangrijk dat je standaard elke week een halfuurtje voor jezelf inplant.

Voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl/