Zakelijk Brabant
Image default
Auto’s en Motoren

Overstappen van autoverzekering; dit zijn de 3 belangrijkste aandachtspunten

Als je de bezitter van een auto bent, heb je met meerdere verplichtingen te maken. Eén van die verplichtingen is dat je een WA autoverzekering af moet sluiten. Als jouw auto géén WA autoverzekering heeft, mag jouw auto officieel geen gebruik maken van het openbare weggenet in ons land.

 Mocht je een andere auto gaan kopen, is het daarom zaak om autoverzekering vergelijken. Juist door een goede vergelijking te maken, kun je voor de beste passende autoverzekering kiezen. Maar, wat is de best passende autoverzekering in jouw situatie? Je kunt het voor jezelf bepalen aan de hand van onderstaande drie aandachtspunten.

Bekijk goed jouw huidige autoverzekering

Allereerst is het zaak om goed naar jouw huidige autoverzekering te kijken. Wat betaal je voor jouw huidige autoverzekering? Welke dekking heeft jouw huidige autoverzekering? En wat is de opzegtermijn van jouw huidige autoverzekering? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke zaken waar je goed op moet letten.

Met name de opzegtermijn is bij een mogelijke overstap van belang. De ervaring leert in ieder geval dat verzekeringsmaatschappijen stuk voor stuk andere opzegtermijnen hanteert. Doe hier dus goed onderzoek naar.

Bepaal welke dekking je wilt hebben

Ook moet je goed kijken naar de dekking van de autoverzekering. Wil je voor de ‘normale’ WA autoverzekering gaan? Wil je de voor de WA beperkt casco autoverzekering gaan? Of kies je toch voor de WA volledig casco autoverzekering? Dit is dé overweging die je voor jezelf moet gaan maken. Het advies is hierbij om goed naar de leeftijd en waarde van jouw auto te kijken.

Vind je het lastig om dit voor jezelf te bepalen? Dan is het advies om eens contact op te nemen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Leg jouw situatie voor en wacht de adviezen van de maatschappijen af.

Kijk goed naar de hoogte van de premie

Uiteraard is het ook van belang om goed naar de hoogte van de premie te kijken. Wil je het graag zo voordelig mogelijk voor jezelf houden? Check dan zeker even de Univé autoverzekering. Stort je echter niet alleen op het prijskaartje, maar kijk ook goed naar de dekking en voorwaarden.