Zakelijk Brabant
Image default
Auto’s en Motoren

Je staat met pech op de weg? Dit moet je doet.

Het kan je zomaar gebeuren dat je auto er tijdens het autorijden mee ophoudt. Dit is natuurlijk een vervelend voorval, vooral wanneer je niet op een veilige plek staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de autosnelweg, of andere wegen waar de maximale snelheid boven de 50 is. Probeer in dit geval vooral niet in paniek te raken en de allerbelangrijkste tip is om niet in paniek te raken. Zorg dat je rustig blijft en zorg dat je zo snel mogelijk je auto aan de kan zet zodat andere bestuurders minimaal tot geen last van je hebben. Wanneer je pech krijgt op de autosnelweg moet je zorgen dat je of op de vluchtstrook, of op een inham in de vluchtstrook terecht komt. Het is vervolgens erg belangrijk dat je uit de auto stapt en achter de vangrails gaat staan. Hier sta je het veiligst. Ook als je niet op de autosnelweg staat. Zorg wel dat je uit de auto stapt. Het kan namelijk zo zijn dat andere bestuurders je niet zien of hebben opgemerkt en je van de weg af rijden. 

Pech hulp bellen

Vaak heb je natuurlijk paaltjes naast de weg waar je eventueel een hulpdienst kan inschakelen die je van de weg komen halen. Maar je hebt deze paaltjes niet altijd tot je beschikking en zul je het vaak ook met je eigen telefoon moeten oplossen. Moet je auto weggesleept worden? Zorg dan dat je een pechhulp inschakelt. Pechhulp in Breda staat altijd voor je klaar in het geval van pech. 

Brand

Mocht je auto in het ergste geval in brand staan, probeer dit dan zeker niet alleen op te lossen. Zorg dat je hulpdiensten zoals 112 belt en laat de rest over aan de hulpdiensten. De kans dat jij jezelf of andere in gevaar brengt, is dan aanwezig. Ondanks dat het natuurlijk een pijnlijke ervaring is dat er spullen of je auto verloren gaan, is een leven belangrijker dan materie. Dus zorg dat jij te allen tijde als eerste veilig bent en de rest volgt zich dan wel van zelf. De veiligheid van jou en alle inzittende in de auto zijn prioriteit, de andere zaken zijn secundair. 

https://sleepdiensttotaal.nl/