Zakelijk Brabant
Image default
Auto’s en Motoren

Leegstaande parkeergarage: gevolgen van coronacrisis?

Sinds de coronacrisis ligt een deel van het dagelijks leven stil. Winkels en horeca zijn lange tijd gesloten geweest en iedereen werd geadviseerd om thuis te werken. Sindsdien zijn mensen veel minder gaan reizen naar het buitenland. Mocht je wel kunnen en willen reizen, of dat nu privé of zakelijk is; je kunt goed parkeren bij Schiphol. De drukte op de weg is afgenomen en parkeergarages staan leeg. Als je op reis gaat kun je met Airportdeal goedkoop parkeren. De auto is nog steeds een populair vervoersmiddel, want je kunt zelf beslissen wanneer je vertrekt in tegenstelling tot het openbaar vervoer. Zaterdag was bijvoorbeeld een dag van de week waarop veel mensen erop uit trokken om een dagje te winkelen in een stad. Dat leverde veel drukte op in het verkeer en in parkeergarages.

 

Parkeergarages staan leeg: ideaal parkeren dus  

Een andere reden om met de auto op pad te gaan is om naar een horecagelegenheid te gaan om te genieten van een lunch of diner. Door het sluiten van de horeca viel ook deze verkeersstroom weg. Als je met de auto naar een stad gaat om te winkelen of om iets cultureels te ondernemen, is je auto in een parkeergarage parkeren een voor de hand liggende keuze. Door het sluiten van al deze branches is het autoverkeer enorm teruggenomen en dat merk je aan de bezetting van parkeergarages. Voor parkeren in een parkeergarage moet je betalen en dat zijn inkomsten die niet meer binnenkomen bij de gemeentes. Parkeergarages draaien, net als andere sectoren, veel verlies door de coronacrisis. 

 

Spontaan met de auto op pad 

De auto is een ideaal vervoersmiddel, omdat je spontaan ergens naartoe kunt gaan. Het is bijvoorbeeld leuk om naar het strand te rijden om een dag aan het strand door te brengen met vrienden of familie. Het is ook een veilige manier van reizen, omdat je de ruimte niet deelt met andere mensen zoals in het openbaar vervoer. Als je de regels van het RIVM opvolgt is reizen met de auto een veilige optie. Parkeergarages zijn ruim opgezet en bieden genoeg parkeerruimte in drukke stedelijke gebieden waar parkeren langs de weg niet mogelijk is. Parkeren langs de weg is soms krap en je auto staat regelmatig op een plaats waar veel mensen langskomen met de fiets of scootertjes. Zo heb je binnen no-time een kras te pakken. In een parkeergarage is parkeren altijd gemakkelijk, ook als je een grote auto hebt. Parkeergarages zijn goed aangesloten op het openbaar vervoer, zodat je van daaruit eenvoudig bij je eindbestemming kunt komen.

 

Parkeren in de binnenstad

Niet alle binnensteden zijn met de auto goed bereikbaar. Daarom is het handig om je auto in een parkeergarage te parkeren om vervolgens het openbaar vervoer te pakken. De meeste parkeergarages hebben een goede aansluiting op een busverbinding. Comfortabel parkeren doe je dus met Airportdeal in een parkeergarage.