Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

Welke items mag je niet in een opslag opslaan?

De meeste mensen denken dat een opslag een plek is waar je alle items die je niet gebruikt op kunt slaan. Echter zitten er wel een aantal regels aan waar je je aan moet houden. Dit komt omdat sommige items verboden zijn voor veiligheid- en beveiligingsredenen.

Gevaarlijke en illegale items

Veel mensen zijn op zoek naar een opslag. Oosterhout heeft een opslagruimte hiervoor beschikbaar. Echter hebben deze opslagruimtes wel een aantal regels. Zo is het verboden om gevaarlijke of illegale items in je opslag op te slaan.

Er zijn veel gevaarlijke items die je beter niet in een opslag kunt plaatsen. Zo kunnen items als benzine, gas en olie een risico vormen om op te blazen. Dit zijn licht ontvlambare stoffen die ze niet in een opslagruimte willen hebben.

Verder zijn er ook verschillende andere gevaarlijke stoffen die niet opgeslagen mogen worden. Hierbij moet je denken aan chemicaliën, radioactieve materialen, giftig afval en asbest. Dit zijn stoffen die een gevaar vormen voor de installatie van de opslag.

De verhuurders van de opslagruimte zitten er natuurlijk niet op te wachten om politie aan de deur te hebben. Op het moment dat er illegale items in een opslagruimte te vinden zijn, is de kans groot dat de politie hier op af komt. De verhuurder van een opslagruimte kan hier ook problemen mee krijgen.

Verder vallen stoffen op materialen die geuren af geven of vochtig zijn hier ook onder. Dit komt omdat deze stoffen ongedierte aan kunnen trekken. Ongedierte zoals insecten en knaagdieren komen namelijk op sterke geuren af.

Waardevolle spullen

Ondanks dat een opslag Veghel goed beveiligd is, is het altijd mogelijk dat waardevolle items die je in de opslag plaatst gestolen kunnen worden. Dit komt omdat een bank hier veel geschikter voor is. Met waardevolle items worden items zoals valuta en akten bedoeld.

Een opslag is meestal goed beveiligd met camera’s. Echter geeft dit niet genoeg beveiliging om te kunnen garanderen dat de spullen veilig blijven. Het kan soms namelijk zijn dat de bewaking niet goed op let of dat iemand alsnog ongezien langs de camera’s kan komen.

Levende wezens

Dat je levende wezens niet in een opslag mag opslaan spreekt eigenlijk voor zich. Echter zijn er wel mensen die dit doen als ze even niet op hun dier willen passen. Het is echter streng verboden om levende wezens op te slaan in je opslag. Dit komt omdat dit niet diervriendelijk is en het ook door middel van wet verboden is om dit te doen.

Met levende dieren wordt niet alleen huisdieren bedoeld, maar alles wat leeft. Hieronder valt dan ook ongedierte en insecten die je in je opslag hebt gevonden. Als je hier geen last van wilt hebben, kun je dit het beste aangeven bij de verhuurder van de opslag.

Op het moment dat je even zonder je huisdier wilt zijn, is het een betere optie om deze naar vrienden of familie te brengen. Als dit niet kan, kun je het beste voor een oppas kiezen.