Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

Advies voor de goedkoopste supermarkt

De meeste mensen doen prijsbewust hun boodschappen. Dit willen ze dan natuurlijk doen bij de goedkoopste supermarkt, want waarom zou je te veel gaan betalen voor je boodschappen. Door de afname van de koopkracht is het gemiddelde boodschappen budget voor een twee persoonshuishouden flink gekelderd. Dit was 105 euro per week, maar dat is nu 80 euro per week. Prijsbewust boodschappen doen is dus steeds meer noodzakelijk geworden.

Hoe kun je nog meer besparen op boodschappen?

Om nog meer te kunnen besparen zou je afgeprijsd apps kunnen gebruiken. Dan kan je je boodschappenlijst samenstellen aan de hand van afgeprijsde artikelen zodat je nog goedkoper en doelgerichter boodschappen kan doen.

Ook online boodschappen doen geeft de mogelijkheid om prijsbewust boodschappen te kunnen doen. Zo kan je makkelijk ook je boodschappen via het werk of thuis bestellen. En je ziet meteen op je kassabon wat je kwijt vent aan je boodschappen. Het scheelt ook tijd en benzine of parkeerkosten om naar een winkel te moeten gaan. Ook een kleine vorm van besparing dus.

Ten opzichte van dure parkeerkosten en brandstofkosten en de tijd die het kost krijg je vaak je boodschappen spotgoedkoop gratis bezorgen. Dan is het misschien juist nog wel goedkoper om je boodschappen online te gaan bestellen.

De goedkoopste boodschappen

Handig om te weten is dat de goedkoopste boodschappen vaak helemaal onder in de schappen liggen. En de duurste boodschappen op ooghoogte. Wil je een goedkopere variant ergens van hebben kijk dan omlaag. Veel mensen vinden het vervelend om te moeten bukken en pakken dan alsnog een duurder product. Dat is gewoon een verkooptactiek die zo goed als iedere winkel hanteert.

Het is dus raadzaam ook te letten op welk merk boodschappen je haalt. Voor de zogenoemde A-merken betaal je het meest. Voor de huismerken iets minder en voor de C-merken nog iets minder. Het verschil zit hem voornamelijk in de verpakkingen die goedkoper zijn bij eigen merk en C-merk.

Eigen merk producten kunnen goedkoper geproduceerd worden omdat ze vaak in grotere hoeveelheden in een keer afnemen of een afname afspraak maken van de verpakkingen. C-merken worden vaak in goedkopere productielanden geproduceerd, waardoor het goedkoper gemaakt en verkocht kan worden.

Of er vindt een reductie in de productie plaats. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat de c-merk gevulde koeken dezelfde grondstoffen bevatten als de A-merken, maar de verpakking is goedkoper en de baktijd in de ovens was een minuutje korter. Op die manier besparen ze aan energiekosten.

Kan je ook prijsbewust winkelen op de markt?

Veel mensen denken dat je op de markt ook vaak goedkoper uit bent. In sommige gevallen kan dat zo zijn maar toch is het boodschappen doen bij de supermarkten goedkoper. Als je op de markt je boodschappen doet moet je dus goed weten wat je nodig hebt en of de aanbieding op de markt wel echt zo aantrekkelijk is.

Op de markt is het al een hele tijd niet meer zo dat je gulden een daalder waard is. Naar de markt gaan is meer voor de gezelligheid. Voor prijsbewust winkelen moet je daar eigenlijk niet zijn.