Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

5 fouten in de begeleidende brief

werk zoeken

Een begeleidende brief is een optioneel maar belangrijk onderdeel van de reactie. Soms vergroot het de kansen van de kandidaat, maar het kan ook de indruk bederven. In een recent artikel hebben we besproken hoe je een klassieke sollicitatiebrief schrijft. En laten we vandaag eens kijken welke fouten kandidaten vaak tegenkomen.
Hier zijn vijf veelvoorkomende fouten in de sollicitatiebrief die u kunnen wegnemen van uw droombaan.

1. Dezelfde tekst voor alle vacatures
Voorbeeld: “Goedemiddag! Ik vond je vacature leuk. Ik heb veel positieve kwaliteiten en ervaring in jouw vakgebied. Overweeg mijn cv. “

Als het je kan schelen welke baan je moet krijgen, geef dan de gebruikelijke zinnen in sollicitatiebrieven op en nog meer, kopieer niet dezelfde tekst voor verschillende vacatures. Voeg details toe die mogelijk interessant zijn voor de exacte werkgever die de vacature heeft geplaatst.

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een salesmanager, dan kunt u in uw begeleidende brief een belangrijke prestatie aangeven: “Ik heb ervaring met het verdubbelen van de omzet in dit segment, ik wil het succes voor uw bedrijf herhalen”.

2. Kopieer je cv naar de tekst van je sollicitatiebrief
Voorbeeld: “Hallo, ik ben Vasily Mercantilov, ik ben 32 jaar oud en heb 10 jaar ervaring in programmeren. Ik deed dit in drie bedrijven, in de laatste plaats bekleedde ik een managementfunctie, lanceerde ik een aantal applicaties. En ik ken ook Engels en hoe ik auto moet rijden, ik heb een rijbewijs van categorie B. Ik denk dat ik de juiste keuze voor je ben. “

Als u probeert alle informatie van uw cv naar uw sollicitatiebrief te kopiëren, wordt het moeilijk voor een wervingsspecialist die geïnteresseerd is in specifieke parameters.

Een recruiter zal een kandidaat eerder overwegen als hij iets in de begeleidende brief leest dat direct verband houdt met de geplaatste vacature. Kies dus een paar van de belangrijkste punten uit je cv. Stel dat u geïnteresseerd bent in een programmeerpositie waarvoor u bekwaam moet zijn in Python en JavaScript. In de begeleidende brief kunt u zich vrij voelen en opscheppen over uw programmeervaardigheden, maar ook de wens uitspreken om deze op uw nieuwe werkplek te gebruiken.

3. Smeekbede
Voorbeeld: “Ik droom er al zo lang van om voor uw bedrijf te werken! Beschouw mij als een kandidaat, ik smeek het u. Je zult niet teleurgesteld zijn in mij, dat beloof ik je! “

Bedelen en smeken om een ​​cv in een sollicitatiebrief te bekijken, is onethisch. Dit is zakelijke correspondentie met wervingsspecialisten en er is geen plaats voor onnodige emoties. Het meest acceptabele voor een sollicitatiebrief is een neutrale oproep tot actie aan het einde van het bericht: “Bekijk mijn cv. Als je vragen hebt over mijn ervaring of vaardigheden, bel of mail dan gerust. “

4. Ongepaste originaliteit
Voorbeeld: “Ik heb een rap opgenomen waarin ik ritmisch uitleg waarom ik voor deze vacature zou moeten worden aangenomen. Hier is de link:…”

Het internet staat vol met verhalen van vindingrijke westerse werkzoekenden die ongelooflijke trucs gebruiken om de aandacht van de werkgever te trekken: kom met pizza naar sollicitatiegesprekken of maak een kunstobject van een cv. Als een bedrijf op zoek is naar de beste pizzabakker of conceptontwerper, is dat logisch. Maar als een pizza door een amateur wordt genomen, kan het resultaat onvoorspelbaar zijn.

Sommige werkgevers zullen originaliteit waarderen, maar hiervoor is het belangrijk om de bedrijfscultuur van het bedrijf dat de vacature heeft geplaatst te begrijpen en bewust risico’s te nemen. Het is veel beter om in de begeleidende brief te focussen op de communicatiestijl van de organisatie. Als de vacature met humor is samengesteld, kan de sollicitatiebrief ook een grap bevatten.

5. Beknoptheid
Voorbeeld: “Hallo! Lees mijn cv. Al het beste”.

Recruiters raden unaniem aan om een ​​korte sollicitatiebrief te schrijven. Maar dit betekent niet dat u zich tot een of twee zinnen hoeft te beperken. Probeer maximaal vijf zinnen te houden, zonder zware complexe structuren te gebruiken. De recruiter zal loyaler zijn aan de boodschap, die duidelijk en redelijk beschrijft waarom je in aanmerking moet komen voor een vacature als kandidaat.

Succes in uw zoektocht!

https://vacatures.today/cat/Accounting5.html

https://www.vindazo.be