Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van HaaS: Hardware as a Service

De voordelen van HaaS: Hardware as a Service

Hardware as a Service is een dienst waarbij je voor een vast tarief per maand gebruikmaakt van een hardware device. Je kunt dit zien als het huren van bijvoorbeeld een laptop, pc, tablet of smartphone. Niet alleen is het gebruik van de hardware inbegrepen in de prijs, maar kun je ook gebruikmaken van diverse services. Hierdoor word je volledig ontzorgd. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van noodzakelijke programma’s en apps, reparaties en onderhoud of vervanging van jouw apparaat. Er zitten vele voordelen aan HaaS die we hier voor je op een rijtje zetten.

Kosten besparen

Eén van de grootste voordelen: jij betaalt alleen voor de devices die je gebruikt. Hierdoor bespaar je flink wat kosten. Daarnaast is het niet nodig om in één klap een grote investering te doen en zijn alle bijkomende kosten inbegrepen bij de vaste maandelijkse prijs. Zo bespaar je kosten op de inkoop, het beheer, implementatie en de administratie aangezien de afschrijving op de hardware niet langer jouw probleem is.

Kosten worden inzichtelijk

Wanneer je per device betaalt, krijg je veel meer inzicht in de IT-kosten. Dit zorgt voor extra transparantie. Niet langer heb je te maken met losse inkoopkosten, plaatsingsprocedures en onderhoudscontracten. Door te kiezen voor Hardware as a Service betaal je één vaste maandprijs per apparaat. Dit maakt toekomstige uitgaven voorspelbaar, wat enorme winst oplevert voor het bepalen van de langetermijnstrategie van jouw organisatie. Door over te stappen op HaaS hou je daarnaast kapitaal vrij voor andere investeringen omdat je geen hoge investering vooraf hoeft te doen.

Flexibiliteit voor je organisatie

Vertrekken er een paar collega’s of groeit het aantal werknemers in jouw organisatie? Met Hardware as a Service wordt op- en afschalen zeer eenvoudig. Je beschikt altijd over de benodigde hardware voor iedere werkplek en betaalt alleen voor apparatuur die daadwerkelijk nodig is.

Altijd de nieuwste hardware

Veel organisaties doen jarenlang met hun hardware, simpelweg omdat het een gigantische investering in tijd en geld vereist om te wisselen. Hierdoor komt het regelmatig voor dat de aanwezige hardware niet langer aan de eisen voldoet. Door HaaS is dit niet langer een probleem en voorzie je jouw eindgebruikers op ieder moment van de meest geschikte hardware voor hun werkzaamheden. Daarnaast kun je wanneer je maar wilt upgraden.

IT-afdeling kan zich richten op core business

De IT-afdeling is vaak veel tijd kwijt aan het beheren van hardware en het inrichten van werkplekken. Deze tijd besteden veel IT’ers liever aan belangrijkere werkzaamheden, waarbij hun expertise beter tot recht komt. Door Hardware as a Service te gebruiken kan de IT-afdeling zich weer richten op waar ze goed in zijn. Dit is niet alleen prettig voor je IT-personeel, maar levert ook veel voordeel op voor jouw organisatie.