Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijk

Veilig grote bestanden versturen

Grote bestanden versturen doen we allemaal wel eens. We staan er echter niet altijd bij stil, dat je je via internet kwetsbaar maakt voor hackers en virussen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kwaadwillenden, die het systeem van jou of je relaties willen binnendringen en beschadigen of platleggen en pas weer vrijgeven na het betalen van losgeld. Dit kan via email, maar zeker ook door grote bestanden te versturen. In een groter document is het namelijk makkelijker om malware te verstoppen, zonder dat een van de gebruikers (jij en je relaties) het merkt. Dus, terwijl jij denkt dat je je relatie helpt met je document, kun je hem juist opzadelen met een hoop ellende. Dat is niet prettig voor hem, maar hij kan het jou tevens kwalijk nemen dat je hem dit hebt aangedaan.

Makkelijk, maar onveilig

Je hebt vast wel eens een site gebruikt voor het versturen van grote documenten. Je moet je document dan uploaden naar deze site en het mailadres invullen van degene waarnaar het document verzonden moet worden. Zo’n site kan kwetsbaar zijn voor hackers en voor virussen, bovendien is het maar de vraag of je je met zo’n site helemaal houdt aan de AVG-wetgeving en of je respect toont voor de privacy van de ontvangers.

Veilige alternatieven voor grote bestanden versturen

Er zijn echter sites die even gemakkelijk werken, maar waar je daarnaast grote documenten kunt versturen op een veilige manier. Zo kun je bijvoorbeeld op de site van Secudoc, de bestanden altijd traceren. Bovendien kun je via deze site zelf bestanden ontvangen. Een ander voordeel is hier, dat je niet beperkt bent tot het versturen van één groot bestand tegelijk, want je kunt tegelijkertijd verschillende grote bestanden versturen. Check bij andere sites altijd of dit kan en hoeveel bestanden je kunt opslaan. Veel sites bieden namelijk maar beperkte ruimte aan, of ze wissen je bestand al na een paar dagen.

Hoe werkt het?

Voor het veilig versturen en delen van grote bestanden maak je een account aan en je uploadt je bestanden waarna je ze kunt delen. Makkelijker kan niet. Je hebt bovendien in één keer enorm veel extra opslagruimte. Jouw account én je bestanden worden versleuteld, waardoor het voor hackers en virussen vrijwel onmogelijk is om in te breken. Via zo’n veilige site kun je een handtekening laten zetten voor ontvangst, net zoals bij het aangetekend versturen van papieren documenten. Dit is nog een extra beveiliging tegen inbraak door ongenodigde gasten. Wat jouw professionele uitstraling bovendien vergroot, is het feit dat je jouw logo kunt meesturen.

Thuiswerken

Het maakt niet uit of jij of je relatie op kantoor, thuis of ergens op een mooie plek op aarde werkt, want via een veilige site kun jij altijd bij je bestanden en kunnen jullie je bestanden altijd met elkaar delen. Een veilige site waarmee je grote bestanden kunt versturen, delen en opslaan, maakt het zodoende mogelijk om de vrijheid te hebben om te werken waar je wilt, wanneer je wilt.