Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

Hoe voorkomt u dat onkruid onder uw terras groeit

Hoe voorkomt u dat onkruid onder uw terras groeit Onkruid is een van de vervelendste en moeilijkste problemen om mee om te gaan als het gaat om onderhoud van uw huis. Ze lijken nooit weg te gaan, hoe vaak u er ook aan trekt, en ze vinden altijd een manier om terug te komen. Maar er zijn manieren om te voorkomen dat ze gaan groeien. Hier volgen enkele tips om uw terras onkruidvrij te houden.

1. giet kokend water over bestaand onkruid. Dit zal ze doden en voorkomen dat er nieuwe groeien.

2. Breng een dikke laag mulch aan rond uw planten. Dit zal het opkomen van onkruid ontmoedigen en zal ook helpen het vocht in de grond vast te houden.

3. Trek onkruid weg zodra u het ziet. Hoe langer u wacht, hoe dieper hun wortels zullen groeien en hoe moeilijker ze te verwijderen zullen zijn.

4. Gebruik een onkruidverdelger die glyfosaat bevat. Dit doodt zowel het onkruid als hun zaden en voorkomt dat ze terugkomen.

5. Bedek de grond met landschap doek voordat u iets nieuws plant. Dit blokkeert het zonlicht en voorkomt dat onkruid groeit.

6. Plant dichte, dicht bij elkaar staande planten die mogelijke onkruidgroei verdringen.

7 U kunt het zand met uw voeten aanstampen, maar het is beter een trilplaat te huren om het zand plat te tikken. Dit zal het zandbed verdichten, zodat de tegels na verloop van tijd niet zullen verzakken. Een gehuurde trilplaat van 123machineverhuur is een echte uitkomst en bespaart u een hoop gedoe en kosten.

8 Houd scheuren in trottoirs of opritten in de gaten, want dit zijn potentiële ingangen voor onkruidzaden. Vul ze zo snel mogelijk op met kit of beton zodat ze geen kans krijgen.

9 Pluk bloemen of groenten die zijn uitgezaaid met de hand, zodat ze geen kans krijgen om hun zaden te laten vallen en elders in uw tuin nieuwe planten te beginnen

10 Zorg er ten slotte voor dat u uw planten regelmatig water geeft, zodat ze gezond en sterk genoeg zijn om met onkruid te concurreren om middelen als zonlicht en water