Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijk

Persoonlijkheidstests en online assessments voor groei en resultaat

Weet jij wie je werknemers zijn en wat ze drijft? Waarom de ene kandidaat uitstekend functioneert binnen de organisatie en de andere totaal niet? Waar de sterke en zwakke punten liggen en hoe ze reageren op bepaalde terugkerende werksituaties? Hoe een het team het beste samenwerkt?

Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen waar een persoonlijkheidstest antwoord op geeft. Soms confronterend, maar net zo vaak brengt het belangrijke inzichten, om niet te vergeten kansen en mogelijkheden, aan het licht.

Want groei is niet mogelijk zonder zelfkennis en een persoonlijkheidstest helpt hierbij.

Wat is een persoonlijkheidstest?

Een persoonlijkheidstest is – heel simpel – een test die gebruikt wordt door organisaties als hulpmiddel om inzicht te krijgen in de persoonlijkheden, competenties en intelligentie van van werknemers of kandidaten.

Waarom een persoonlijkheidstest?

Voorheen gebeurde recruitment en aansturing en ontwikkeling van werknemers vooral op gevoel en ervaring. Alhoewel persoonlijkheidstesten niets nieuws zijn – al sinds begin 20e eeuw experimenteren psychologen met verschillende testen en manieren om persoonlijkheidstypen en kenmerken in kaart te brengen- is het pas sinds een aantal jaren gebruikelijk geworden om persoonlijkheidstesten of assessments te gebruiken.

Een persoonlijkheidstest:

  • Ondersteunt het recruitment proces.

  • Stimuleert competentieontwikkeling.

  • Helpt bij zelfontplooiing en gedragsverandering van werknemers.

  • Verbetert prestaties van werknemers en teams.

  • Helpt bij het boeken van resultaat.

Hoe werkt een persoonlijkheidstest?

De meeste persoonlijkheidstesten werken op een vergelijkbare manier. Door een kandidaat of werknemer vragen te laten beantwoorden en na afloop de antwoorden te classificeren aan de hand van een psychologisch model ontstaat er een beeld van de persoonlijkheidskenmerken en karakter van degene die wordt getest.

Hierbij zijn er een aantal valkuilen: De werknemer of kandidaat kan sociaal wenselijke antwoorden geven om het resultaat te beïnvloeden en een enkel model geeft nooit een volledig beeld van iemands eigenschappen.

The Bridge Personality test

The Bridge Personality test is een test die deze problemen oplost.

De test maakt gebruik van verschillende psychologische persoonlijkheidsmodellen: zowel The Big Five, de 16 Jung persoonlijkheidstypen als worden geïntegreerd toegepast om een zo compleet mogelijk en wetenschappelijk onderbouwd beeld te krijgen. En binnen het algoritme wordt AI (Artificial Intelligence) gebruikt om te zien of de kandidaat de test eerlijk is ingevuld.

Online assessment

Een online assessment is een handige manier om kandidaten te testen op geschiktheid. Bij een online assessment vindt de hele test online plaats. Dat betekent dat de test volledig locatieonafhankelijk kan worden uitgevoerd. Vrijwel direct na het invullen rolt er een rapport uit zodat snel helder is of de kandidaat al dan niet geschikt is voor een bepaalde functie.

Een online assessment brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Flexibiliteit

  • Snel inzicht in capaciteiten, competenties én intelligentie

  • Bespaar je tijd en geld

Interesse in een persoonlijkheidstest of online assessment

Onze experts kunnen je verder helpen en meer vertellen over het toepassen van een online assessment. Je kunt hiervoor contact opnemen met TestGroup.

Assessmentopersoonlijkheidstesten en assessments binnen jouw organisatie.