Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijk

Dit zijn de voordelen van LED panelen

LED panelen zijn tegenwoordig de meest gebruikte verlichting oplossing voor kantoren, winkels en woningen. Ze zijn gemakkelijk aan te schaffen bij Ledpaneelgroothandel.nl en bieden vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichting systemen. Dit zijn de voordelen van LED panelen. 

Energiezuinig

LED panelen zijn zeer energiezuinig. Ze verbruiken tot wel 80% minder energie dan traditionele verlichting systemen zoals fluorescentielampen. Dit komt doordat ze niet warm worden en dus veel minder energie verliezen aan warmte. Bovendien gaat LED verlichting veel langer mee dan traditionele verlichting, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen en dus ook minder energie en kosten kwijt bent aan vervanging. 

Lange levensduur

LED panelen hebben een veel langere levensduur dan traditionele verlichting. Ze gaan gemiddeld 50.000 branduren mee, terwijl een traditionele fluorescentielamp slechts 10.000 branduren meegaat. Dit betekent dat je LED panelen veel minder vaak hoeft te vervangen en dus ook minder kosten hoeft te maken. Bovendien hebben LED lampen geen gloeidraad of ander bewegend onderdeel dat kan slijten, waardoor ze minder snel kapot gaan. 

Hoge kwaliteit licht

LED panelen bieden een zeer hoge kwaliteit licht. Ze hebben een hogere kleurweergave-index dan traditionele verlichtingssystemen, wat betekent dat de kleuren van objecten natuurlijker worden weergegeven. Bovendien hebben LED panelen een betere lichtopbrengst dan traditionele lampen, waardoor ze meer licht geven met minder energie. Dit betekent dat je met LED panelen een helderder en beter verlichte ruimte krijgt dan met traditionele verlichting. 

Flexibel in gebruik

LED panelen zijn flexibel in gebruik en kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingen en ruimtes. Zo zijn er LED panelen in verschillende maten en vormen, die kunnen worden gebruikt voor zowel algemene als gerichte verlichting. Bovendien zijn LED panelen dimbaar en kunnen ze worden aangepast aan de gewenste lichtsterkte. Dit betekent dat je de verlichting kunt aanpassen aan de behoeften van de gebruikers en de activiteiten in de ruimte. 

Direct verlicht

Tot slot gaan LED panelen direct aan zonder op te warmen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld fluorescentielampen die enkele seconden nodig hebben om op te warmen. Dit betekent dat je direct na het inschakelen van de verlichting een helder verlichte ruimte hebt. Bovendien is het zo dat LED panelen geen UV- of infrarood straling uitstoten, wat betekent dat ze veiliger zijn voor mens en milieu dan traditionele verlichtingssystemen.