Zakelijk Brabant
Woning en Tuin

De boomchirurg heeft een nieuwe titel

Tegenwoordig is de boomchirurg steeds vaker onder een andere titel te vinden. Boomchirurgen noemen zichzelf namelijk steeds vaker een boomverzorger of een boomspecialist. Wij waren benieuwd waarom een boomchirurg zich steeds vaker boomverzorger of boomspecialist noemt en kwamen tot een verrassende ontdekking. Die ontdekking brengt ons terug naar de periode rond 1980 en 1990. In die tijd zijn er namelijk veel onderzoeken naar bomen gedaan. Vooral naar de functies van bomen en hoe bomen zich ontwikkelen. Tijdens die onderzoeken en studies kwam een wetenschapper erachter dat bomen in staat zijn om zichzelf te herstellen. In vaktermen houdt dat in dat een boom een zelfregulerend vermogen heeft. Daardoor is een boom in staat om zijn eigen problemen op te lossen. Bijvoorbeeld wanneer een boom ziek is of wanneer een boom een infectie heeft opgelopen.

Wat die ontdekking voor een boomchirurg teweeg heeft gebracht

Sinds de ontdekking dat bomen een zelfregulerend vermogen hebben is er voor de boomchirurg veel verandert. Vooral de werkwijze hoe boomchirurgen te werk gingen heeft daardoor een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn de boomchirurgen gestopt met het opereren van bomen. Waar vroeger zwakke plekken uit een boom gezaagd worden en met bijvoorbeeld cement of metaal werden opgevuld wordt een boom tegenwoordig eerder voorzien van rijke bemesting.

Daarnaast is de boomchirurg zich verder gaan specialiseren. Zo kunnen veel boomchirurgen tegenwoordig bomen onderzoeken. Om een boom te kunnen onderzoeken kan een grondmonster of een bladmonster afgenomen worden. Aan de hand van de laboratoriumgegevens kunnen er weer eventuele vervolgstappen ondernomen worden.

Welke werkzaamheden de boomchirurg vandaag de dag nog meer kan uitvoeren

Naast het onderzoeken van bomen en het verzorgen van bomen door rijke bemesting toe te voegen kunnen steeds meer boomchirurgen ook voor andere werkzaamheden ingehuurd worden. Zo kunnen de meeste boomchirurgen tegenwoordig ook bomen snoeien, bomen kappen en boomstronken verwijderen. Kortom, vandaag de dag bieden zij het complete boomverzorgingspakket aan. Tot slot kunnen boomchirurgen opdrachtgevers adviseren met betrekking tot het verzorgen van hun boom. Dat advies heeft dan meestal betrekking op zaken zoals wanneer de boom weer gesnoeid moet worden, welke mest of compost er gebruikt moet worden en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat een boom niet geïnfecteerd raakt.

Wanneer u zoekt naar een boomchirurg zoek dan ook naar een boomverzorger

Zodra u besluit om een boomchirurg in te huren en naar een boomchirurg op zoek te gaan zoek dan ook naar de term boomverzorger. Veruit de meeste boomchirurgen hebben hun titel naar boomverzorger aangepast en zijn dan ook niet of heel moeilijk op de titel boomchirurg te vinden. De kans dat u op de titel boomverzorger meer resultaat zult krijgen dan op de titel boomverzorger is dan ook vrij groot.

Vergelijk de prijzen bij het inhuren van een boomchirurg

Gaat u een boomchirurg inhuren of bent u van plan om een boomchirurg in te huren? Vergelijk dan altijd de prijzen. De prijsverschillen tussen de boomchirurgen kunnen namelijk behoorlijk uiteenlopen. Dat komt vooral door de manier van werken die vandaag de dag tussen de boomchirurgen nog steeds erg verschillend is. Ook hanteren veel boomchirurgen voor dezelfde werkzaamheden een ander uurtarief. Het werk van een boomchirurg is een dienst en bij diensten geldt altijd dat de prijzen verschillen. Doe daar uw voordeel mee.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl