Zakelijk Brabant
Image default
Tuin en buitenleven

Dankzij humuszuur zijn planten ongevoeliger voor ziekten

U kent wellicht humus, het resultaat van het natuurlijk afbraakproces van zacht, plantaardig materiaal. Desondanks is humuszuur, een van de hoofdbestanddelen van humus, een vrij onbekende stof.

Bij BioAg vinden we dat niet terecht, want humuszuur heeft belangwekkende eigenschappen die voor boeren relevant zijn. Een van de belangrijkste toepassingen van humuszuur is namelijk dat het planten helpt om hun voedingsstoffen makkelijker uit de grond op te kunnen nemen. Hierdoor ontwikkelen planten een steviger, uitgebreider wortelstelsel, groeien ze sterker en zijn ze ongevoeliger voor ziekten.

 

Humuszuur voor een duurzame land-, tuin- en akkerbouw

Het belangrijkste effect van humuszuur is dat het de structuur van de grond verbeterd. Humuszuur is dus geen meststof. Om jaar in, jaar uit verzekerd te zijn van een goede groei van uw gewassen zult u dus, naast het humuszuur, meststoffen aan de grond moeten toevoegen. Evenmin is humuszuur een bestrijdingsmiddel, maar doordat planten er sterker door worden met een groter en wijder vertakt wortelstelsel zijn ze minder gevoelig voor plagen en ziekten en is de noodzaak voor het inzetten voor bestrijdingsmiddelen veel lager. Hierdoor is humuszuur een perfect hulpmiddel in de strijd voor een duurzame land-, tuin- en akkerbouw.

 

 
Neem de proef op de som met humuszuur van BioAg

Veel mensen in de land-, tuin- en akkerbouw zijn nu nog terughoudend over humuszuur en twijfelen over de toepassing ervan. Niettemin is er hard wetenschappelijke bewijs van de werking van humuszuur en, misschien nog wel belangrijker, er zijn gedocumenteerde gevallen waar op wetenschappelijke wijze is aangetoond dat door toepassing van humuszuur betere resultaten worden behaald. Dus neem de proef op de som, kies voor toepassing van humuszuur van BioAg en verbaas u over de resultaten. U zult zien dat planten en gewassen steviger worden, meer opbrengst produceren, beter bestand zijn tegen ziekten en plagen en een beter ontwikkeld wortelstelsel hebben.