Zakelijk Brabant
Image default
Meubels

Het kiezen van de juiste bureaustoel kantoor

Zijn jouw medewerkers toe aan een nieuwe bureaustoel? Bij het kiezen van een bureaustoel kantoor zijn er verschillende factoren van belang om rekening mee te houden, zodat je jouw medewerkers de beste bureaustoel kunt bieden. In dit artikel geven we meer informatie over deze factoren.

Comfort

Een bureaustoel moet comfortabel zijn om langere tijd in te kunnen zitten. Kies voor een stoel met voldoende zitdiepte, zithoogte en rugleuninghoogte. Ook de armsteunen moeten comfortabel zijn.

Verstelbaarheid

Een goede bureaustoel is verstelbaar in hoogte, rugleuning en armsteunen. Dit zorgt ervoor dat de stoel op de juiste manier kan worden aangepast aan de lengte en houding van de gebruiker. Zo kan elke medewerker de stoel geheel naar wens instellen voor het optimale zitcomfort.

Ondersteuning

Een bureaustoel moet goede ondersteuning bieden aan de rug en nek om rugklachten (op de lange termijn) te voorkomen. Zoek daarom naar een stoel met een verstelbare lendensteun en hoofdsteun.

Materiaal

Kies een bureaustoel met een ademende en duurzame bekleding, zoals stof of leer. Dit voorkomt zweten en zorgt ervoor dat de stoel langer meegaat.

Wielbasis

Een bureaustoel moet een stabiele wielbasis hebben en soepel kunnen draaien. Zo kun je gemakkelijk bewegen terwijl je zit en zal dit amper kracht vereisen.

Ergonomie

Een goede bureaustoel moet ergonomisch zijn ontworpen om de juiste houding te ondersteunen en fysieke stress te verminderen. Zoek naar een stoel die is gecertificeerd door een erkende ergonomie-organisatie.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een bureaustoel kiezen die comfortabel, verstelbaar, ondersteunend, duurzaam, ergonomisch en eenvoudig te gebruiken is.