Zakelijk Brabant
Image default
Financieel

Wat is een overbruggingslijfrente?

Een overbruggingslijfrente is een financiële regeling die je helpt om van een lagere inkomst naar een hoger inkomst te gaan. Het is een goede manier om te beginnen met het opbouwen van vermogen voor later. In dit blog zal ik wat meer informatie geven over wat een overbruggingslijfrente is en hoe het werkt. 

 

Wat is een overbruggingslijfrente? 

Een overbruggingslijfrente is een financiële regeling waarbij je een bepaald bedrag opzij zet om later te gebruiken. Het is een goede manier om te besparen voor later, bijvoorbeeld wanneer je van een lager inkomen naar een hoger inkomen gaat. 

 

Hoe werkt een overbruggingslijfrente? 

Met een overbruggingslijfrente stort je geld in een spaarpot. Dit geld kan later worden gebruikt om te helpen bij je overgang naar een hoger inkomen. Het geld dat je hebt opgebouwd in de spaarpot is fiscaal vrijgesteld, wat betekent dat je het geld kunt gebruiken zonder dat het belast wordt. Je kunt de spaarpot gebruiken om je levensonderhoud te betalen, bijvoorbeeld door het geld te gebruiken om je rekeningen te betalen of om extra kosten te dekken. 

 

Waarom zou je een overbruggingslijfrente overwegen? 

Er zijn verschillende redenen waarom je een overbruggingslijfrente zou overwegen. Het kan je helpen om je financiën te beheren tijdens de overgang naar een hoger inkomen, omdat je niet afhankelijk bent van je loon. Het kan je ook helpen om je levensonderhoud te betalen, en het kan je ook helpen om lange termijn vermogen op te bouwen. 

 

Conclusie 

Een overbruggingslijfrente is een nuttige financiële regeling die je kan helpen om je levensonderhoud te betalen tijdens je overgang naar een hoger inkomen. Het is een fiscaal vrijgestelde spaarpot waarmee je geld kunt opbouwen voor je toekomst. Als je op zoek bent naar een manier om je financiële toekomst te verbeteren, dan is een overbruggingslijfrente een goede optie.

 

https://www.scildon.nl/aanvullend-pensioen/wat-is-overbruggingslijfrente/