Zakelijk Brabant
Financieel

Handelen in grondstoffen

Wil jij handelen in grondstoffen?

Met cfd’s is het heel makkelijk om te handelen in grondstoffen. Je kunt dankzij het hefboomeffect met een kleine inleg toch handelen in grondstoffen voor een groot bedrag. Cfd’s zijn dus hefboomproducten waarmee je handelt met een marge. Je kunt onder andere in goud, olie, suiker en zilver beleggen. Door de marge kun je met een relatief kleine inleg toch met een mooi bedrag handelen in deze en andere grondstoffen.

Hoe het werkt

Je kunt bijvoorbeeld met een marge van 10% beleggen in goud. Dat betekent dat je maar 10% inlegt van het bedrag waar je eigenlijk mee speculeert. Toch kan je wel de volledige stijging van het volledige bedrag uitbetaald krijgen. Maar aangezien het een contract voor het verschil is, kun je ook de volledige daling van je positie voor de kiezen krijgen. Daarvoor kun je echter wel een stop vastleggen, zodat je het verlies niet groter laat zijn dan jij wilt. Zo kan je ook handelen met een bitcoin cfd.

Een voorbeeld

Stel dat jij voor 1000 euro goud koopt en de prijs van het goud stijgt met 100 euro, dan is jouw cfd contract ook 100 euro meer waard. Ook al heb je maar 100 euro ingelegd. Die 100 euro is dan jouw margin. Dit is niet hoe de marges daadwerkelijk op deze markt liggen, maar het is wel hoe het verdienmodel van cfd’s eruit ziet. 

Ook voor de kleintjes

Door te handelen in cfd’s is het handelen in onder andere grondstoffen ook interessant voor de kleine speler. Je kunt namelijk met een kleine inleg toch grote winsten behalen en precies dat maakt de handel in cfd’s erg interessant.

Voor meer info :