Zakelijk Brabant
Image default
Dieren

Hoe kan ik mijn hond het beste wassen

Honden zijn enorm speels, en ze vinden het heerlijk om de hele dag door de modder en het gras te rollen. Al dat gespeel is natuurlijk enorm leuk om te zien, maar het brengt ook zeker nadelen met zich mee. De honden komen hierdoor vaak enorm vies thuis. Je staat soms versteld hoe snel een hond weer vies is na een wasbeurt. Om een vieze hond te voorkomen lees je in dit artikel een aantal handige tips om je hond zo schoon mogelijk te krijgen.

 

De meeste honden houden van nature niet van een wasbeurt. Het gaat vaak met een hoop tegenzin en vooral een erg onrustige hond. Dit resulteert dan weer aan water op de muren en een blaffende viervoeter. Voordat je begint met het wassen is het daarom handig om de hond gerust te stellen. Je kan wanneer de hond goed rustig blijft hem belonen met een snack. Hierdoor weet de hond dat hij goed bezig is, en zorg je voor de volgende keer dat de hond met minder tegenzin in bad gaat. Honden herkennen namelijk momenten en dus ook de beloningen die hierbij horen.

 

Wanneer je de hond in bad doet is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen. Het eerste is dat je altijd werkt met lauw/warm water. Dit is voor de hond de meest aangename temperatuur. Dit maakt de kans dat de hond rustig blijft groter. Ook moet je alvast de shampoo klaarzetten. Verder zorg je ervoor dat je voldoende handdoeken aanwezig hebt, het aantal is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de hond. Zorg dat het goede water opnemende handdoeken zijn.

 

Bij het wassen is het goed om te beginnen bij de staart en de hals van de hond. Let wel op dat je de ogen, bek en snuit van de hond vermijdt. Deze plekken kunnen irriteren, en dit is natuurlijk niet fijn voor de hond. Wanneer de hond is ingezeept kan je gaan afspoelen, en daarna afdrogen. Zorg dat er geen shampoo meer aanwezig is, dit kan voor huidirritaties zorgen. Kijk voor de juiste producten bij een dierenwinkel, de dierenwinkel Gouda is daar een goed voorbeeld van.

http://bonqers-dierenwinkel.nl/