Zakelijk Brabant
Dienstverlening

Solvency II XBRL in praktijk

Solvency II XBRL is in de praktijk heel succesvol gebleken. Veel bedrijven hadden hun twijfels er over maar nu zijn de accountants al heel enthousiast over geworden en raken er niet over uitgepraat. Dit komt doordat Solvency II XBRL hun veel geld en tijd bespaart.

Solvency II XBRL wordt inmiddels door veel bedrijven in Nederland gebruikt. Een deel ervan moet het al verplicht gebruiken en een andere deel wil voorlopen op de ontwikkelingen. Het integreren van Solvency II XBRL in bestaande processen kost van wel tijd en geld maar dit is het uiteindelijk wel dubbel en dwars waard. Dit blijkt uit verslagen die diverse bedrijven zelf uitgebracht hebben. Ze kunnen nu de Solvency II rapporten sneller aanleveren en deze worden ook sneller verwerkt.

De schatting is dat Solvency II XBRL miljoenen euro’s zal besparen in het bedrijfsleven. De overheid wil daarom naast Solvency II XBRL ook ervoor zorgen dat in de toekomst andere financiële rapporten in XBRL worden aangeleverd. Zo komt alles binnen in een systeem en word het ook allemaal verstuurd met een standaard software.

Dit maakt niet alleen het delen van informatie tussen bedrijfsleven en overheidsinstellingen makkelijker maar ook tussen bedrijven onderling. XBRL is dan ook de toekomst.

xbrlweb.parseport.com/nl/

sbr-nl.nl/

twinfield.nl/

Voor meer info :