Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Rieten daken, een lust voor het oog

Rieten daken, een lust voor het oog

Een rieten dak is één van de mooiste type daken die er zijn. Het dak straalt gezelligheid, knusheid en klasse uit. Vaak wordt er gedacht dat een rieten dak ontzettend duur is, en alleen miljonairs zich zo’n prachtig dak kunnen veroorloven. Dit is echter niet het geval, want wat kost een rieten dak eigenlijk? Een rieten dak is ongeveer 80% duurder dan een normaal dak. Dit is dus iets minder dan twee keer zo duur. Wanneer je kijkt naar de uitstraling van het riet, vinden veel mensen met rieten daken deze investering het waard. Je zult uiteraard zelf de afweging moeten maken of je dit het waard vind, maar wanneer je het kunt missen is het een ontzettend mooi aanzicht om een rieten dak te laten leggen.

Wanneer je dan de trotse eigenaar bent van een rieten dak, is het van belang dat je het dak goed onderhoud. Riet blijft een natuurproduct, wat betekent dat het een sterk beschermingsmiddel is mits het goed wordt onderhouden. Het is van belang om er voor te zorgen dat uitstekende stengels worden verwijderd bijvoorbeeld, wanneer deze los van het geheel uitsteken maakt dit het dak kwetsbaarder. Vuil kan onder de stengel komen, of de wind kan deze losrukken en een kettingreactie veroorzaken.

Het installeren van een rieten kap gebeurt altijd door experts. Er zijn in Nederland veel dakdekkers die ook het leggen van rieten daken voor hun rekening kunnen nemen. Bij het kiezen van een expert  is het handig om op een aantal factoren te letten. Zo is het handig om reviews van het bedrijf te lezen, vooral met fotobewijs. Ook is het goed om te bekijken hoe lang het bedrijf dit al doet. Een bedrijf wat zojuist is opgericht is over het algemeen niet erg betrouwbaar, tenzij dit bekenden van je zijn met specialistische kennis waar je op vertrouwt.

Voor meer info : https://www.rietwerk.nl