Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Je website analyseren

Je hebt een eigen website en je bent steeds beter in je website analyseren. Dat is niet gek, want hoe beter je website geanalyseerd is, hoe hoger je website uiteindelijk in Google komt. Toch wil je nog steeds meer en dat is niet gek. Online marketing is helemaal hip en ieder bedrijf lijkt er tegenwoordig aan te doen. Je kan bijvoorbeeld Google Ads inzetten, adverteren op Facebook of Instagram of je kan doen aan content marketing. De mogelijkheden die je tegenwoordig in de online wereld hebt zijn eindeloos. Het is daarom belangrijk om te beginnen bij de basis. De basis is website optimalisatie. Er zijn tools die jou daarbij kunnen helpen. Met die tools wordt je website beter gevonden en er wordt beter geconverteerd. Benieuwd naar twee van die tools? Lees dan verder.

 

Hotjar

Hoe gedragen bezoekers zich op je website? Op welke knoppen wordt er gedrukt en op welke niet? Lezen bezoekers op je website? Allemaal vragen die je op basis van alleen Google Ads slecht kan beantwoorden. Hotjar is hier een uitkomst. Je kan met deze tool de bezoekers een soort van filmen. Dit geeft inzicht in wat bezoekers op je website doen. Je kan ook per pagina een zogenaamde heatmap maken. Je krijgt hiermee inzicht waar bezoekers klikken en waar ze met hun muis over bewegen. Met deze data kun je je website aanpassen en vervolgens kijken wat voor een effect dat heeft. Zo optimaliseer je je website stap voor stap.

 

Google Analytics

De bekende tool die ieder bedrijf ook wel gebruikt: Google Analytics. Het is een geheel gratis app die wordt aangeboden door Google. Het biedt inzicht in hoeveel bezoekers er per dag op je website komen. Je kan zelfs zien waar je bezoekers precies vandaan komen. Je kan zien waar bezoekers vandaan komen en je hebt zelfs de mogelijkheden om e-commerce in te stellen. Door gebruik te maken van Google Analytics analyseer je je website op basis van harde data.

 

Uitbesteden, online marketing bureau in Utrecht

Vind je de apps allemaal leuk en aardig maar wil je de optimalisatie van je website toch liever uitbesteden? Dan kun je dat met een gerust hart doen bij een online marketing bureau in Utrecht of ergens anders in Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort tools en helpen je graag.