Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Ieder personeelslid een EHBO cursus? Ja! Help levens te redden!

Een algemene EHBO cursus voor uw personeel inplannen is als werkgever een verstandige beslissing. In Nederland heeft slechts 3 procent van de bevolking een EHBO cursus afgerond. Dat is best schrikbarend als u dit cijfer vergelijkt met de Noors situatie (waar maar liefst 95 procent geschoold EHBO’er is) of bij onze oosterburen (daar heeft minstens 80 procent van de volwassenen een EHBO cursus gevolgd). Wilt u als werkgever bijdragen aan een veiliger bedrijf én geeft u om uw personeel? Biedt uw medewerkers dan een gratis EHBO-cursus aan. U redt er levens mee! Maar welke voordelen hebben cursussen voor eerste hulp bij ongelukken nog meer?

 

Een EHBO cursus is snel te halen en niet moeilijk

Cursussen op het gebied van EHBO zijn niet moeilijk en daarom snel te halen. De cursus duurt gemiddeld 2 tot 3 dagen en wordt meestal op zaterdagen gegeven. Daarna vindt een examen plaats en wordt een diploma uitgereikt. Fijn aan EHBO cursussen is dat deze vaak ofwel via de zorgverzekering van de deelnemer of via de collectieve verzekering van de werkgever vergoed kunnen worden. De cursussen hoeven u als werkgever dus geen kapitaal te kosten, sterker nog: u bent voordeliger uit dan u denkt!

 

Er is op diverse manieren specialisatie mogelijk

Een EHBO-cursus is feitelijk niet één standaardcursus die altijd dezelfde inhoud heeft. Dat geldt wel voor de algemene cursus voor eerste hulp bij ongelukken, maar er zijn ook specialisaties mogelijk. Zo zijn er specifieke cursussen te volgen als EHBO bij kinderen, EHBO bij sportongevallen of cursussen die zich focussen op letsel dat ontstaat bij wandelen en hardlopen. Een andere veel gekozen specialistische cursus is een EHBO-reanimatiecursus.

 

Overal in Nederland te volgen

Een groot voordeel van het volgen van een cursus EHBO, is dat er in heel Nederland tal van locaties zijn om deze cursussen af te ronden. Vinden de cursussen doordeweeks plaats, dan dient u als baas uw werknemers hiervoor vrijstelling te geven. Al met al heeft u namelijk ook veel profijt van de cursussen die u aanbiedt, want het wordt op de werkvloer een stuk veiliger dan voorheen!