Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

De voordelen van een advocaat verzekeringsrecht

Een ongelukje komt vaak uit het niets, ook bij diefstal is dit vaak het geval. Je kunt jezelf nog zo goed voorbereiden, soms is het niet anders. Daarom is het fijn om goed verzekerd te zijn. Je bouwt dan extra zekerheid op waardoor een ongeluk geen desastreuze gevolgen heeft. Doorgaans wordt de eventuele schade bij de verzekeringsmaatschappij gemeld en is een nette afhandeling niet meer dan normaal. Toch zijn er ook uitzonderingen op deze regel. In sommige gevallen heeft een verzekeraar twijfels bij jouw claim of is de verzekering niet dekkend genoeg. Dit kan leiden tot discussie. In het geval van een discussie is het prettig als je wordt bijgestaan door een advocaat verzekeringsrecht. In dit artikel lees je alles over de waarde van een advocaat verzekeringsrecht.

Wat doet een verzekeringsadvocaat?

Een advocaat verzekeringsrecht is gespecialiseerd in alles op het gebied van verzekeringen en verzekeringsrecht. Een aantal voorbeelden waarbij een advocaat mogelijk kan helpen:

  • Een registratie bij Stichting CIS. In het geval van vastgestelde verzekeringsfraude wordt een ‘fraudeur’ geregistreerd bij Stichting Centraal Informatie Systeem. In deze databank staan de persoonsgegevens van de verzekerde. Door deze registratie wordt het afnemen van een nieuwe verzekering in de toekomst bemoeilijkt. Een advocaat verzekeringsrecht kan mogelijk juridisch ondersteunen met een CIS registratie verwijderen.
  • Bij weigering van de uitbetaling. Het is natuurlijk ook mogelijk dat een verzekeringsmaatschappij weigert om de claim uit te keren. Dit is niet altijd terecht, een verzekeringsadvocaat kan hierin bijstaan.
  • Na een melding bij het CBV. Het CBV (Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit is de organisatie die strijdt tegen verzekeringsfraude. Bij een melding wordt je als verzekerde belemmerd om werkzaam te zijn in de financiële sector.

Nog veel meer gevolgen

Uiteraard kan een verzekeringsadvocaat in nog veel meer zaken van waarde voor jou zijn. Voor een compleet overzicht ben je aan het juiste adres bij Advocatenkantoor Phea. Zij kunnen je voorzien van het juiste advies op juridisch gebied. Daarnaast kunnen ze eventuele ondersteuning bieden in het volledige juridische proces.

Schakel een gespecialiseerde advocaat in!

Een advocaat met meerdere jaren ervaring op het gebied van verzekeringsrecht kan van ontzettend veel waarde zijn voor jouw verzekeringstoekomst. Laat je helpen om de CIS-registratie te verwijderen. Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk dan vooral even op de website van Advocatenkantoor Phea. Het geschil met jouw verzekeraar is binnenkort verleden tijd!