Zakelijk Brabant
Bedrijven

De geheimen van een goede SEO webshop

Nederlanders winkelen steeds vaker online en ook het aantal webshops neemt nog jaarlijks toe. Als eigenaar van een webshop heb je dus veel potentiële klanten, maar ook veel concurrentie. Het behalen van een hoge positie in de ranking van zoekmachines is daarom ontzettend belangrijk. Wil jij graag weten hoe je dit kunt bereiken? Lees dan onderstaande geheimen voor een goede SEO webshop!

 

Een technisch goed werkende SEO webshop

Een goede SEO webshop heeft niet alleen een mooie uitstraling en waardevolle content, ook de techniek van je webshop moet perfect in orde zijn. Een vlot werkende webshop, met een overzichtelijke structuur en duidelijke categorieën en productomschrijvingen, krijgt een hogere ranking in Google. Weten of de techniek van jouw webshop volstaat? Laat er dan een SEO expert of een professionele tekstschrijver naar kijken. Onderzoek toont aan dat bijna alle webshops technische verbeteringen kunnen ondergaan, die ervoor zorgen dat de website beter scoort in Google.

 

Maak gebruik van afbeeldingen

Veel ondernemers besteden tijd en aandacht aan het schrijven van goede SEO webteksten. Een goede webshop maakt echter ook handig gebruik van afbeeldingen. Eén afbeelding zegt echt meer dan duizend woorden! Bovendien zoeken veel potentiële klanten hun favoriete product via afbeeldingen. Het is dus erg belangrijk dat jouw SEO webshop beschikt over mooie en nuttige afbeeldingen. Zorg er daarnaast voor dat de alt-tag en title-tag van je afbeelding relevante zoekwoorden bevat. De beste resultaten krijg je wanneer je het relevante zoekwoord vooraan in de titel plaatst.

 

Voeg een blog toe aan je SEO webshop

Een goede SEO webshop beschikt over een blogpagina. Op deze blogpagina presenteer je waardevolle content omtrent jouw producten. Dit geeft je de kans om relevante zoekwoorden te verwerken in SEO webteksten. Bovendien kun je deze blogartikelen delen op je socialmediakanalen, wat zorgt voor interactie en extra bezoekers. Ben jij de eigenaar van een webshop? Onderschat dan dus zeker niet de waarde van een goede blog. Een goede SEO blog kan potentiële klanten trekken, ze informeren en aanzetten tot een aankoop. Bovendien kan een goede blog aan je klanten laten zien dat je kennis hebt van je producten.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/