Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

De beste jacuzzi voor het dakterras

Het is pure luxe als je een woning hebt met een jacuzzi op het dakterras. Zo’n jacuzzi stelt je in staat in de buitenlucht te genieten van het warme water en de krachtige massagestralen. Zelfs in de wintermaanden is het prettig om een bad te nemen. Je hebt bij het kiezen van een jacuzzi op het dakterras de keus uit diverse mogelijkheden. Wie in de jacuzzi wil liggen kan het beste kiezen voor een rechthoekige jacuzzi met verschillende dieptes. Als je samen met anderen in de jacuzzi wilt is een rond type jacuzzi met identieke zitplaatsen waarschijnlijk meer geschikt. 

De voordelen van een ronde jacuzzi 

Voor welk soort jacuzzi je het beste kunt kiezen is volledig afhankelijk van de wijze waarop je de spa wilt gebruiken. Wie graag met familie of vrienden in de spa zit, heeft meer plezier van een ronde jacuzzi. Door de ronde vorm kan iedereen elkaar goed aankijken, wat erg prettig is als je met elkaar wilt praten. Een ander voordeel van een ronde jacuzzi is, dat iedereen op dezelfde hoogte zit. Vooral in een wat kleinere ronde jacuzzi kun je niet helemaal languit liggen. Dat komt door de beperkte diameter van zo’n spa. 

Aandachtspunten bij een jacuzzi op een dakterras 

Op de meeste dakterrassen kan wel een jacuzzi worden geplaatst, maar er zijn wel enkele aandachtspunten met betrekking tot de veiligheid. Ten eerste moet de constructie onder het dakterras stevig genoeg zijn om het gewicht van de jacuzzi gevuld met water te dragen. Een kleine jacuzzi weegt al 1000 kilo en bij een grote jacuzzi is dat gewicht een veelvoud. Andere eisen zijn de aanwezigheid van elektriciteit, een waterleiding en een afvoer. Bij een jacuzzi op een dakterras wordt geadviseerd om een cover op maat te gebruiken tegen warmteverlies.