Zakelijk Brabant
Alarmsysteem

Smart home technologie geeft rust aan werkende ouders

Smart home technologie geeft rust aan werkende ouders

Volgens de RUG Universiteit zijn de meeste Nederlandse huishoudens tweeverdienersfamilies. Ongeveer 68% van de gehuwde moeders en 94% van de getrouwde vaders zijn in dienst.

Voor werkende ouders, drukke schema’s, zakenreizen en vaak onbuigzame werktijden maken het beheren van het huis een dagelijkse uitdaging.

Gelukkig hoeven werkende moeders en vaders niet door middel van slimme domotica en bewaking op afstand aanwezig te zijn om hun huis te beschermen. Via een mobiele applicatie kunnen ze thuisapparaten op afstand controleren, beheren en onderhouden.

Geautomatiseerde lichten

Stuur een duidelijk bericht naar uw kinderen en tieners wanneer het tijd is om wakker te worden voor school of in slaap te vallen door op afstand uw verlichting in of uit te schakelen met uw mobiele apparaat.

Verklein uw elektriciteitsrekening en behoud energie door de lichten uit te schakelen die per ongeluk zijn achtergelaten. Of u kunt ervoor zorgen dat de juiste lichten worden ingeschakeld om indringers af te weren tijdens langere reizen, of terwijl tieners of een oppas thuis zijn bij uw kinderen.

Geautomatiseerde sloten en toegangscontrole

Met toegangscontrole thuis geïnstalleerd, hebben uw familie en vertrouwde dierbaren alleen een code nodig om het huis veilig te betreden en te verlaten. U kunt zelfs gebruikerscodes aan zorgverleners of huishoudelijke serviceproviders verstrekken, die kunnen worden geprogrammeerd om na tijdelijk gebruik te vervallen. Ontvang via mobiele meldingen een melding zodra een kind, familielid of verzorger het huis binnenkomt.

Met geautomatiseerde vergrendelingen kunt u deuren op afstand beveiligen of openen met één druk op de knop vanuit uw mobiele applicatie. Vergat je dat een familielid langs kwam voor een bezoek?Geen probleem; op afstand de deur openen zodat ze binnen kunnen wachten tot je aankomt.

Het kan voor werkende ouders moeilijk zijn om beperkte gebieden in het huis bij te houden, zoals alcoholcabines. Installeer sensoren in ruimtes met een hoog risico, zoals uw thuiskantoor of schoonmaakkast. Wanneer deze wordt geactiveerd, ontvangt u een melding op uw mobiele apparaat, zodat u kunt inchecken en ervoor kunt zorgen dat gebieden waarvoor beperkingen gelden, op de juiste manier worden geopend.

Camera bewaking

Gebruik uw computer, smartphone of tablet om uw hele huis overal en op elk moment in de gaten te houden met videobewaking. Houd toezicht op uw kinderen, evenals op begeleiders, zorgverleners, babysitters en serviceproviders door cameraweergaven op afstand aan te passen.

 Als een bezoeker zou arriveren, laat je met bewegingsgevoelige instellingen weten wie er via videofeeds klopt. Als de bezoeker niet bekend is of achterdochtig is, kunt u dienovereenkomstig reageren door in te checken bij buren of familie of door nooddiensten te sturen. Mochten er zich problemen voordoen in of buiten het huis, dan kunt u teruggaan naar videobeelden die zijn opgeslagen in de cloud om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Huishoudelijke apparaten

Houd uw gezin verantwoordelijk voor verantwoord gebruik van het apparaat in het belang van energiebesparing en behoud van de veiligheid van het huis. Houd bijvoorbeeld uw thermostaat of oven in de gaten om ervoor te zorgen dat ze niet gedurende langere tijd aan staan.

Schakel televisies en andere entertainmentelektronica uit tijdens huiswerk, ’s avonds laat of wanneer uw kind niet is toegestaan ​​om het apparaat te gebruiken.

Slimme huistechnologie kan het opvoeden van een gezin en het doorwerken van uw professionele loopbaan een beetje minder hectisch maken door gemoedsrust en gemak toe te voegen.

Voor meer info : https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag