Zakelijk Brabant
Aanbiedingen

Loopbaan

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt prive begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, drift, eigenschappen , motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de gepaste arbeid te vinden? Wat is mijn passie? Hoe utiliseer ik mijn eigenschappen optimaal. Een oplossing op deze vraag ontvangt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, zelfstandigen en carrièremannen- en lady´s.

 

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding van Ucare?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

 

Cheque besteld; hoe nu verder?

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Wat indien mijn jobcheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

Heb ik recht op loopbaancheques indien ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw loopbaancheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te reserveren. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw periode van verbrekingsvergoeding.

Hoe zien jobcheques eruit?

Wij snappen dat u het fijn vindt om te nakijken of u in het bezit bent van een officiële jobcheque. De echte jobcheques kan u identificeren aan:

Als u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Begeert u extra info? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor gratis kennismakingsgesprek.

 Wat als ik mijn taak cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Mits u de jobcheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

 

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen voelen zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële ambiance, de schematische structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en persoonlijke opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Loopbaancheques

Met de jobcheques krijgt u bilijke loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens ontvangt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw ambt- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Vanaf voorwerpen maart 2015 hebben ook personeel die in Vlaanderen verblijven, maar niet werken, recht op loopbaancheques (en opleidingscheques). Hetzelfde geldt voor Europese personeel die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet verblijven.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ontslagen of in opzegtermijn?

Carrière

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Hoe ziet een jobcoachingtraject eruit?

Afrondingsfase – Hebben we de doel behaald?

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Loopbaanbegeleiding is een persoonlijk traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De fasen van het proces:

Terugkom-moment waarbij u gezamenlijk een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijdsspanne. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Weerspiegelen genomen acties, wisselingen, verbeterpunten.

Stap 2

 

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwacht?

Ontmoeting met uw carrière begeleider
Verheldering werkmethode
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Doorspreken van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten opzetten

Stap 4

Persoonlijk gesprek met uw loopbaan begeleider
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobcoachingtraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Heeft u na het jobcoachingtraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw instructeur voor een kosteloos nazorggesprek. Daarin kijkt u gezamenlijk met uw trainer welke stappen u verder kunt nemen.

Ambt test

Indien u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, toewijding, eigenschappen , motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de propere ambt voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de geschikte kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft over uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te helpen bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met bewerkingen in uw werk of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw werk- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat advies vergezelt u bij het vinden van een uitkomst op uw vraag. Samengevat, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met jobcheques, een traject geeft antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

 

 

Voor meer info : http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/11/vroeg-opstaan-en-topfit-zijn-geen-wallen-onder-uw-ogen-10-tips/