Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

Leuke museums om te bezoeken in de buurt van Brabant

In de buurt van Brabant is een prachtige provincie in het zuiden van Nederland en biedt een scala aan culturele attracties, waaronder enkele van de meest interessante musea van het land. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis of wetenschap, er is altijd wel een museum dat past bij jouw smaak. Hieronder vind je een selectie van enkele leuke museums om te bezoeken in Brabant.

Het TextielMuseum in Tilburg

Als je geïnteresseerd bent in textiel en design, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het TextielMuseum in Tilburg. Het museum is gevestigd in een voormalige textielfabriek en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van de textielindustrie in de regio. Naast de permanente collectie zijn er ook regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien, waarbij hedendaagse ontwerpers en kunstenaars hun werk presenteren.

Museum de Pont in Tilburg

Een ander museum in Tilburg dat de moeite waard is om te bezoeken, is Museum de Pont. Dit museum is vernoemd naar de industrieel Jan de Pont en is gevestigd in een voormalige wolspinnerij. Het museum heeft een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst, waaronder werken van gerenommeerde kunstenaars als Anish Kapoor en Marlene Dumas. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te zien, waarbij ook jonge talenten een podium krijgen.

Museum Jan Cunen in Oss

Het Museum Jan Cunen in Oss is gevestigd in een prachtig oud herenhuis en heeft een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst. Het museum richt zich voornamelijk op Nederlandse kunst uit de 19e en 20e eeuw en heeft werken van kunstenaars als Jan Sluijters, Isaac Israëls en Charley Toorop. Naast de vaste collectie zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Museum Dordrecht

Tot slot is er Museum Dordrecht, gevestigd in het historische hart van Dordrecht. Het museum heeft een uitgebreide collectie kunst en geschiedenis van de stad en de regio. Er zijn werken te zien van kunstenaars als Aelbert Cuyp en Ferdinand Bol, maar ook historische voorwerpen en archeologische vondsten. Daarnaast heeft het museum ook een mooie collectie moderne en hedendaagse kunst, waaronder werken van Karel Appel en Corneille.

https://dordtspatriciershuis.nl/museum-in-dordrecht/