Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

Duurzaam je menstruatiecyclus in met wasbaar maandverband en menstruatiecups

Je maandverband hergebruiken? Dat klinkt voor velen nog als iets onhygiënisch maar dat is het niet. Sterker nog, vrouwen die overgestapt zijn naar wasbaar maandverband of andere duurzame verzorgingsproducten gebruiken zoals wasbare luiers voor hun baby, willen niet meer terug naar wegwerpproducten. Ontdek alles over duurzame herbruikbare verzorgingsproducten die je kunt bestellen bij Kaatje Katoen zoals wasbaar maandverband, menstruatiecups en wasbare luiers.

Wat is wasbaar maandverband?

Wasbaar maandverband is maandverband dat je na gebruik uitwast en opnieuw gebruikt. Dit duurzame menstruatieproduct is gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen of bamboevezels. Het kan gerecycled worden. Tevens is het maandverband ontworpen om schuiven in het ondergoed te verminderen, waardoor het altijd goed zit en geen irritaties veroorzaakt. Het maandverband is zijdezacht en antibacterieel waardoor nare geurtjes beperkt worden en het geschikt is voor een gevoelige huid.

Wat zijn menstruatiecups?

Een andere duurzame methode om de menstruatieperiode door te komen, zijn de menstruatiecups. Met deze handige cups kun je je vrijer bewegen, zodat je er gewoon mee kunt sporten. Met een menstruatiecup is tevens het risico kleiner dat je doorlekt en er ontstaan ook geen irritaties. Eveneens ben je minder gevoelig voor bacteriële- en schimmelinfecties, waardoor ook nare geuren worden voorkomen. Een menstruatiecup kun je na gebruik afspoelen en hergebruiken. Het absorbeert tot vijf keer meer dan een normale tampon.

Andere duurzame producten van deze duurzame webshop

Naast de duurzame producten voor tijdens je menstruatiecyclus kun je ook wasbare luiers, herbruikbare zoogkompressen uitwasbare inlegkruisjes kopen. Bij Kaatje Katoen kun je ook handige wetbags bestellen om de gebruikte luiers of maandverband geurloos en lekdicht in te vervoeren. En ben je nog niet geheel overtuigd van de voordelen van deze wasbare producten? Dan kun je bij Kaatje Katoen nu ook een probeerpakket bestellen. Zo kun je zelf ervaren hoe wasbaar maandverband voelt en wat de voordelen ervan zijn.