Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

3 Voordelen van een ERP systeem

3 Voordelen van een ERP systeem

Twijfel je of je over wilt stappen naar een ERP systeem? Een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem is bij bijna ieder bedrijfsspecifiek onderdeel in te zetten. Met een ERP systeem worden processen goed gestroomlijnd. Hierbij kun je denken aan financiële administratie-, HRM-, ICT-, inkoop- en verkoopprocessen. 

Een ERP systeem is een grote investering maar de vele voordelen die een ERP systeem met zich meebrengt maken dit helemaal goed. Processen worden naadloos met elkaar verbonden en iedere medewerker heeft alle informatie tot zijn beschikking die hij nodig heeft om goed te kunnen werken.

Voordeel 1: informatie is voor iedereen beschikbaar

Het grote voordeel van ERP software is dat informatie overal beschikbaar is. Dus iedere werknemer, ongeacht de afdeling, werkt vanuit dezelfde databron. Dit zorgt voor een boost in productiviteit en communicatie binnen de hele organisatie. Veel processen zijn afdelingsoverstijgend. Op het moment dat iedereen uit dezelfde bron werkt is alle informatie up to date. 

Voordeel 2: het verhoogt de productiviteit

De productiviteit wordt verhoogt doordat er een waarheid is. Voorheen had elke afdeling een ander systeem waardoor ze hun “eigen waarheid” creëerden. Met een ERP systeem wordt samenwerken en communicatie gestimuleerd. Het verkoopproces wordt voedend voor projecten en contracten. Bij het inplannen van uren worden zaken zoals verlof automatisch getoond in de projectplanning zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Zo bereik je efficiency. 

Voordeel 3: de data is betrouwbaarder 

Wanneer elke afdeling een eigen systeem heeft moeten gegevens op meerdere plekken ingevoerd worden, dit is foutgevoelig. Wanneer iedereen vanuit een databron werkt worden de gegevens een keer ingevoerd en zijn dan voor iedereen beschikbaar. Het onderhouden en controleren van gegevens wordt hierdoor makkelijker. Wanneer data kloppend en consistent is kunnen rapportages eenvoudiger gemaakt worden. 
Doordat gegevens betrouwbaar zijn en rapportages real time beschikbaar zijn kunnen ook de analyses eenvoudiger gemaakt worden. Deze analyses kunnen beter onderbouwd worden

 

https://www.axians.nl/voordelen-van-erp-systemen/