Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gedegen bodemadvies vraagt u natuurlijk aan een ervaren veiligheidsdeskundige

Bij een bouwproject komt het advies van een veiligheidsdeskundige vaak op de eerste plaats. De bodem waarop gebouwd gaat worden, is immers letterlijk het fundament van de huizen of het bedrijfspand dat gebouwd wordt. Goed bodemadvies is dan ook van groot belang. Het moet bijvoorbeeld niet zo zijn dat de grond onder een gebouw vervuild blijkt en dat het pand niet gebouwd had mogen worden. Bodemsanering na afronding van de bouw is immers bijna niet te realiseren. Bovendien moet u als bouwer aan strenge eisen voldoen als u aan een project begint. Hierbij kan een veiligheidsdeskundige u van dienst zijn met een gedegen analyse van de bodem.

Het afvoeren van bouwgrond en bouwspecie

Bij het bouwrijp maken van grond moet doorgaans bouwgrond en bouwspecie worden afgevoerd. Een veiligheidsdeskundige kan in zo’n geval advies geven over een verantwoorde wijze van afvoeren. Als de grond vervuild blijkt te zijn dan moet er uiteraard eerst gesaneerd worden. De kosten hiervan kunnen flink oplopen, maar een deskundige kan u hierbij adviseren en wellicht mogelijkheden aan de hand doen om de kosten van bodemsanering te verlagen. Hierbij dienen uiteraard wel alle wettelijke bepalingen in acht te worden genomen. Op het illegaal dumpen of verwerken van bouwgrond staan hoge boetes die u vast niet wilt oplopen als extra kostenpost bij uw bouwproject.

Gedegen advies over de behandeling van bouwgrond

Als u aan een bouwproject gaat beginnen dan is bodemadvies een van de eerste dingen waar u mee moet beginnen. Eerst moet immers de bodem in orde zijn voordat er een paal de grond in kan en de fundering kan worden gelegd. U kunt voor het inschakelen van een veiligheidsdeskundige contact opnemen met Hattink Advies B.V. in Bergen op Zoom. Zij kunnen u ook adviseren over een goede afzetmarkt voor bouwgrond die u wilt afvoeren of laten afvoeren. De contactgegevens zijn te vinden op website. U kunt uiteraard ook eerst een kostenopgave opvragen van de door u gewenste dienstverlening.

https://hattinkadvies.nl/