Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijk

Het proces van tassen bedrukken: offset drukken

Heb je je ooit afgevraagd hoe bedrijven hun eigen logo’s op papieren tasjes kunnen bedrukken? Nou, een van de meest populaire methoden is offset drukken. Deze techniek maakt gebruik van aluminium drukplaten om jouw ontwerp op papieren tassen te drukken. Laten we eens kijken naar het proces van tassen bedrukken met behulp van offset drukken.

Fabricage van aluminium drukplaten

Het hebben van een eigen bedrukte verpakking is natuurlijk ideaal. Om te beginnen moeten er aluminium drukplaten worden gefabriceerd met jouw ontwerp erop. Deze platen fungeren als een soort sjabloon voor het drukproces. Voor elke kleur in jouw ontwerp moet er een aparte plaat worden gemaakt. Dus als je bijvoorbeeld een logo hebt met drie kleuren, zijn er drie platen nodig. 

Belichting van de drukplaten

Zodra de drukplaten gereed zijn, worden ze belicht met behulp van een laser. De laser belicht de delen van de plaat die overeenkomen met jouw ontwerp. Dit proces zorgt ervoor dat het ontwerp nauwkeurig op de plaat wordt overgebracht.

Drukken met inkt

Nu is het tijd om te gaan drukken! De drukplaten worden op een drukpers geplaatst. Tijdens het drukken wordt er inkt op de platen aangebracht. De inkt hecht zich aan de delen van de plaat die zijn blootgesteld aan de laserbelichting, wat overeenkomt met jouw ontwerp. Vervolgens wordt het papier van de tassen tegen de platen gedrukt, waardoor het ontwerp op de tassen wordt overgebracht.

Opstartkosten en minimumafname

Bij offset drukken moeten er platen worden gemaakt voordat de tassen kunnen worden bedrukt. Dit resulteert in hogere opstartkosten in vergelijking met andere drukmethoden. Pas bij een afname van vele duizenden stuks kunnen deze opstartkosten worden gerechtvaardigd. Dus als je slechts een klein aantal tassen wilt laten bedrukken, kan offset drukken misschien niet de meest kosteneffectieve optie zijn.

Kosten van aanpassingen

Stel dat je een kleine aanpassing wilt doen aan het ontwerp van je tassen. Misschien ben je verhuisd en wil je een nieuwe adresinformatie toevoegen, of misschien heb je een speciale aanbieding die je wilt promoten. In dat geval moeten er opnieuw eenmalige kosten worden gemaakt voor het maken van nieuwe drukplaten. Je moet hier dus rekening mee houden als je overweegt om tassen te laten bedrukken met behulp van offset drukken. Deze methode zorgt dus voor nauwkeurige en hoogwaardige resultaten. Het enige nadeel is dat het duurder is om mee te beginnen en vooral geschikt is voor grote hoeveelheden tassen. Houd hier dus rekening mee als je tassen laat bedrukken met offset drukken.