Zakelijk Brabant
Image default
Woning en Tuin

Houtworm en boktorbestrijding in Brabant

Houtworm bestrijden is zeer lastig, en dus iets wat je het beste aan een specialist kan overlaten die weet wat hij of zij doet. Wanneer het houtworm bestrijden niet grondig gebeurt, blijft de houtworm achter en kan het schade aan blijven richten in uw woning of houtwerk. Een goede houtworm bestrijding is dus gewenst en OBenP is de ideale ongediertebestrijder voor de hele regio Noord Brabant.

OBenP geeft garantie op geleverd werk en garandeert u dat de houtworm niet zal terugkeren na een behandeling. Het werkgebied voor het houtworm bestrijden is te zien in de tags die zijn bijgevoegd.

Houtworm bestrijden

Houtwormkevers zijn van 2,5 tot 5 mm lang en donkerbruin van kleur. Ze hebben een zogenaamd gewelfd halsschild. De larven van de houtworm worden ongeveer 6 mm lang, zijn witachtig van kleur, ietwat gekromd en hebben drie paar pootjes. De eitjes zijn wit. De insecten hebben een volkomen gedaanteverwisseling met als stadia: ei, larve, pop, imago (volwassen kever). Ze houden van droog onbehandeld hout en zijn daarom vaak te vinden in onbehandelde dakspanten van oude huizen en gebouwen. Ook antiek is een favoriete snack van de houtwormkever. Vers hout in bomen, of behandeld hout valt niet in de smaak. Het isdus aan te raden om uw houtwerk te schilderen wanneer u een oud huis heeft met onbehandelde dakdelen.

Boktor bestrijden

Er zijn meer dan 30.000 soorten boktorren. De meeste boktorren eten voornamelijk boomsappen, nektar of stuifmeel en zijn dus niet schadelijk voor uw woning of antiek. De larven van de de meeste boktor soorten eten dood hout, en kan, zeker wanneer ze met grote getalen aanwezig zijn, enorme schade aanrichten.

Weet u wel zeker of u een houtworm of boktor bestrijden moet? U kunt u natuurlijk ook contact opnemen met uw ongediertebestrijder in Noord Brabant. OBenP komt graag bij u langs om te kijken van welk diertje u last heeft. Vervvolgens kan er een afspraak worden gemaakt om de houtworm of de boktor te komen verdelgen.

Wilt u meer weten over houtworm of boktor bestrijden? Neem dan contact op met OBenP ongediertebestrijding. Houtworm behandelen zoals het hoort! OBenP is een ongediertebestrijder met veel ervaring. Houtwormbestrijding zal dus effectief worden gedaan, en u krijgt garantie op het geleverde werk: de houtworm zal niet terugkeren!

Wespennest verwijderen zelf doen of overlaten aan een specialist?

Als je last hebt van wespen, dan zul je wespennestverwijderen overwegen. Maar niet iedereen heeft een veilig imkerpak liggen. OBenP helpt u graag bij het wespennest verwijderen, waar deze ook zit!

Voor meer info : https://www.obenp.nl/bestrijding/houtworm-bestrijden/