Hippisch congres tijdens Indoor Brabant

Zakelijkbrabant

Van 14 tot en met 17 maart zal in ’s-Hertogenbosch het paarden evenement The Dutch Masters – Indoor Brabant worden gehouden. Tijdens dit prachtige evenement zal de mondiale top van de wereldpaardensport aanwezig zijn. Met interessante wedstrijden als de FEI World Cup Dressage Freestyle op zaterdagmiddag en de Rolex Grand Prix op zondagmiddag belooft het een waar spektakel te worden.

European US-Asian Equine Lawyers organiseert congres voor professionals in de hippische branche

Eigenaren, fokkers en ruiters hebben, zeker in de internationale paardenhandel, regelmatig te maken met complexe zaken die alleen in hun werkveld voorkomen. Om professionals in de paardensport te kunnen informeren over diverse belangrijke en actuele onderwerpen, organiseert Schelstraete Advocaten (het oprichtend lid van de internationale alliantie: European US-Asian Equine Lawyers) op 15 maart 2019 een hippisch & juridisch congres tijdens Indoor Brabant – The Dutch Masters. Dit congres richt zich op professionals in de paardenbranche en eigenaren, fokkers en ruiters in het bijzonder.

Tijdens dit interessante congres worden allerlei belangrijke hippische en juridische onderwerpen besproken, zoals internationale aan- en verkoop van paarden en de veterinaire aankoopkeuring. Daarbij zal ook worden ingegaan op non-conformiteit en consumentenkoop. In het verlengde hiervan zal het internationaal procederen ook aan bod komen. Daarnaast zullen de onderwerpen doping en BTW in de paardenbranche zeker niet worden vergeten.

De hierboven genoemde onderwerpen worden besproken door verscheidene internationale professionals die zich al jaren middenin de paardenbranche bevinden en als autoriteit worden beschouwd in hun vakgebied. Het gevarieerde programma is onderverdeeld in 2 dagdelen. Koffie en thee zijn inbegrepen en de lunch kan als extra optie worden besteld.

Het programma

Ochtend:

08:45u – 09:15u: Ontvangst

09:15u – 09:30u: Introductie door Mr. Luc Schelstraete

09:30u – 10:30u: Do’s and don’ts in internationale “horse deals”

10:30u – 10:45u: Koffie pauze

10:45u – 11:45u: Non-conformiteit en gebrek aan “horsemanship”

11:45u – 12:30u: Procederen in het buitenland

Middag:

12:30u – 13:30u: Lunch

13:30u – 14:15u: Protocolleren aan- en verkoopkeuring, contracteren

14:15u – 14:45u: Protocolleren doping materiaal bij de aan- en verkoop

14:45u – 15:00u: Koffie pauze

15:00u – 17:30u: Doorstaat uw paard de veterinaire keuring? Recente ontwikkelingen in juridisch en veterinair perspectief. Panel discussie: voor- en tegenstanders

Maak kennis met de hippische advocaten van EUAEL in de hospitality lounge

De European US Asian Equine Lawyers en haar alliantiepartners hebben ook een eigen hospitality lounge in het VIP gedeelte van The Dutch Masters – Indoor Brabant 2019. Dit geeft bezoekers van dit toonaangevende 4 daagse paardenevenement de gelegenheid om kennis laten te maken met de vertegenwoordigers van de European US Asian Equine Lawyers. EUAEL ziet u graag op het congres en/of bij de hospitality lounge. Klik op de link voor tickets voor het congres op indoor Brabant.

Voor meer info : https://www.internationalequinelawcongress.com/