Zakelijk Brabant
Image default
MKB

Tips voor het vinden van een nieuwe baan

Het antwoord op de vraag wat je later wilt worden, is natuurlijk voor iedereen anders. In de huidige tijd waarin er bijna dagelijks wel nieuwe beroepen ontstaan, zien we dat de keuze enorm is. Vooral op het gebied van ICT, zien we dat er bij Careervalue dagelijks nieuwe vacatures bijkomen. Het is daarom dus ook niet zo heel vreemd dat kinderen die net beginnen op het voortgezet onderwijs het lastig vinden om al een bepaalde keuze te moeten maken. Om er nu voor te zorgen dat het allemaal een stuk eenvoudig is, hebben we een aantal handige tips die kunnen bijdragen aan het vinden van het antwoord op deze ene belangrijke vraag. Wist je namelijk dat meer dan de helft van de kinderen uiteindelijk later niet het beroep zullen gaan uitoefenen wat ze vroeger eigenlijk wel hadden gewild?

Ga met je kinderen in gesprek

Wanneer een kind voor het eerst naar de middelbare school gaat, komt er natuurlijk een hele hoop op ze af. Dit is vaak ook het moment dat ze voor het eerst een mobiele telefoon tot hun beschikking krijgen. Daarnaast is het van belang om met je kinderen in gesprek te blijven. Dat geldt niet alleen voor alle randzaken, maar ook over de bepaalde studierichting die ze hebben gekozen. Laat ze weten dat ze altijd bij je terecht kunnen met bepaalde vragen en zich helemaal nergens voor hoeven te schamen. Je zult merken dat wanneer je je kinderen dit gevoel geeft, ze een stuk sneller bij je komen wanneer het allemaal even wat minder gaat op school. 

Bezoek samen open dagen

De open dagen zijn het perfecte moment om als kind en ook ouders kennis te maken met een bepaalde school. Tijdens een open dag kun je namelijk niet alleen al je vragen stellen aan de verschillende docenten die aanwezig zijn, maar zijn er vaak ook leerlingen uit hogere klassen aanwezig die een bepaalde studie al een tijd aan het volgen zijn. Wel is het aan te raden om alvast voor jezelf wat vragen te noteren, zodat je goed beslagen ten ijs komt tijdens de open dag. Tijdens het bezoeken van een open dag is het overigens wel aan te raden dit samen te doen met je ouders. Vooral wanneer je nog wat jonger bent, kan het lastig zijn om bepaalde dingen te kunnen overzien. Wanneer je kind gek is van computers, dan is de ICT wereld een echte must. Zo komen er regelmatig prachtige PHP vacatures vrij, die niet alleen ontzettend leuk zijn, maar ook nog eens goed betalen.

Laat een keuze niet leidend zijn

Tegenwoordig moeten de meeste kinderen al rond hun 13e levensjaar een keuze maken voor een bepaalde studie en dus hun toekomst. Het is daarom dus ook helemaal niet zo heel vreemd dat ze er na een aantal jaren achter komen dat ze toch liever een andere richting op gaan. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat er vooral op die leeftijd een hele hoop kan gebeuren. Zo kunnen bepaalde interesses verloren gaan, maar kunnen ze ook een nieuwe interesse ontwikkelen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat ze iedere keer van opleiding veranderen, maar mochten ze een keer iets anders willen doen, geef ze dan ook daadwerkelijk de mogelijkheid om dit te kunnen doen.