Een uitgebreide ADHD test voor uw kind

Er gaan allerlei verhalen rond over ADHD. Zo zegt men dat kinderen ADHD krijgen doordat hun ouders ze niet genoeg aandacht geven. Natuurlijk is dat niet waar. Wat is ADHD dan wel? Het is een biologische stoornis die gedeeltelijk erfelijk is. Kinderen met ADHD krijgen te veel prikkels binnen. Daarom vinden ze het moeilijk om zich te concentreren en zijn ze hyperactief. Heeft u het vermoeden dat uw zoon of dochter een concentratiestoornis heeft? Laat dan een ADHD test uitvoeren met uw kind. Dit doet u best bij een specialist, zoals het ADHD Instituut Roosendaal.

Professionele ADHD test en begeleiding voor uw kind tot 18 jaar

Kinderen met ADHD kunnen zich slecht concentreren, waardoor hun ontwikkeling problematisch verloopt. U wilt natuurlijk dat uw kind zich goed ontwikkeld, dus is het zaak tijdig een ADHD test te doen bij uw kind, als u bemerkt dat uw kind zich niet goed ontwikkeld. Als de diagnose van ADHD wordt vastgesteld na een test bij uw kind, geeft een gespecialiseerde organisatie zoals het ADHD Instituut Roosendaal u en uw kind de beste begeleiding op maat. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier al terecht voor een ADHD test en begeleiding. Ook oudere kinderen tot 18 jaar worden hier begeleid om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en een leerachterstand te voorkomen.

Ontvang de beste begeleiding na een positieve ADHD test bij uw kind

U denkt dat uw kind zich minder goed ontwikkeld, en dus laat u een ADHD test uitvoeren. En uw vermoeden blijkt waar, uw kind heeft Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Deze stoornis kan vele gevolgen hebben voor uw kind en uw familie. Sommige kinderen hebben het moeilijk op school of hebben een achterstand met hun sociale vaardigheden. Daarom is het belangrijk om deskundige begeleiding te krijgen van een specialist als het ADHD Instituut Roosendaal. Bij een positieve diagnose van de ADHD test, geven zij uw kind individuele begeleiding waarin ze hem of haar praktische vaardigheden leren, maar ook vertellen over de mogelijkheden en beperkingen van een leven met een aandachtstoornis. Er wordt ook begeleiding gegeven in de klas, waarin de leerkracht wordt verteld hoe het best kan worden omgegaan met ADHD.