Zakelijk Brabant
Gezondheid

Hallux Valgus bestrijden met de Valguloc

Veel mensen hebben last van een pijnlijke knobbel aan de zijkant van de voet, aan de kant van de grote teen. Deze mensen hebben dan last van hallux valgus. Hallux valgus is een klacht die op allerlei manieren kan ontstaan: verkeerde schoenen, verkeerde lichaamshouding, maar vaak is het ook aangeboren. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Of dit alleen met erfelijkheid te maken heeft of gewoon door het andere schoeisel dat zij dragen is niet helemaal duidelijk. 

Het komt in allerlei gradaties voor, van een licht zeurend pijntje dat alleen in de winter optreedt (door ander schoeisel in de winter), tot een erge pijn die het lopen bijna onmogelijk maakt. 

Vooral de categorie mensen met serieuze klachten en beperkingen kunnen het beste een arts of orthopeed raadplegen, maar voor de categorie met mindere klachten kan de Valguloc van de firma Bauerfeind een uitkomst zijn. 

De ValguLoc is geschikt voor de correctie van een foute positie van de grote teen  bij Hallux Valgus klachten (scheve teen, “knobbelteen”) bij een conservatieve therapie of na een operatieve ingreep.

De anatomisch gevormde orthese houdt de teen door middel van een lichte correctiedruk in de juiste stand en rekt verkorte en/of weke delen van het kapsel weer op. Deze orthese wordt uitsluitend zonder schoenen ’s nachts gedragen.

Voor meer info : http://hielspoorinfo.nl/hallux-valgus