Zakelijk Brabant
Image default
Financieel

Waarom cryptocurrency steeds populairder worden

Een van de belangrijkste redenen dat cryptocurrency steeds populairder worden bij de mensen die er eigenlijk niet mee bezig zijn is geld. De laatste tijd gaan een hoop crypto’s namelijk snel omhoog wat betreft de waarde. Hierdoor komt het in het nieuws, komt het onder de aandacht van nieuwe mensen die hiervan mee willen profiteren en in gaan stappen. Hierdoor gaat de koers weer omhoog en komt het in een vicieuze cirkel terecht. 

 

Wat zijn andere oorzaken?

Hoewel de genoemde reden een hele belangrijke is zijn er ook andere, meer gefundeerde redenen voor de groei van cryptocurrency op dit moment. In de begindagen van Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen was het echt nog iets voor ‘nerds’ en de echte liefhebbers. Mensen konden er nog niet zoveel mee in de praktijk. Het werd vooral gebruikt vanuit ideologische uitgangspunten.

 

Inmiddels is dit ruim tien jaar verder en heeft de ontwikkeling niet stilgestaan. Als je het crypto nieuws van vandaag bekijkt bijvoorbeeld zie je talloze berichten over nieuwe technieken die gemaakt zijn. Over bedrijven die cryptocurrency accepteren als betaalmiddel of hele nieuwe toepassingen van de blockchain technologie.

 

Een reden van de recente groei is de ontwikkeling die al jaren geleden is ingezet. Hoewel de koersen schommelen zijn er constant meer mensen die werken aan de groei van de crypto wereld. De digitalisering is helemaal met de coronacrisis in ons achterhoofd alleen maar sneller gegaan. Cryptocurrency en de talloze mogelijke toepassingen passen perfect in dit straatje. 


Een vraag die daarom veel gesteld wordt is: wat gaat de Ethereum koers doen? Ethereum is namelijk een platform waarop een hoop van de inmiddels populaire projecten op gemaakt is. Hoe harder al deze projecten groeien, hoe beter dit ook zal zijn voor de Ethereum koers. Niemand weet zeker hoe de toekomst eruit gaat zien. Als we echter objectief kijken naar de digitalisering is de kans meer dan aanwezig dat cryptocurrency hier een belangrijke rol in gaan spelen.