Hebben cryptocurrency’s eigenlijk ook nadelen?

Zakelijkbrabant

Hebben cryptocurrency’s eigenlijk ook nadelen?

Als je over cryptocurrency’s gaat lezen, dan kom je veel succesverhalen tegen. Er zijn mensen die miljoenen hebben verdiend door erin te beleggen, je kunt gratis, anoniem en snel betalen en alle betalingen zijn veilig. Voor cryptocurrency’s bestaan er geen grenzen meer en heb je direct met de ontvanger of zender te maken en niet met een tussenpersoon zoals een bank. Dit zijn veel voordelen en deze spreken voor zich. Hebben crypto’s dan ook nadelen?

De nadelen van crypto’s

Het antwoord op deze vraag is uiteraard ‘ja’. Voor de meeste situaties, hoe positief dan ook, zijn wel een paar nadelen te bedenken en crypto’s zijn hierop geen uitzondering. Het is de vraag of je met deze nadelen kunt leven. Lees het volgende lijstje maar eens door.

  • Onomkeerbaar: vanaf het moment dat er crypto’s in je wallet worden gezet door een exchange zoals Bitvavo ben jij verantwoordelijk voor je geld. Dat betekent dat er geen verzekeringen zijn en geen terugbetalingen. Heb jij een transactie uitgevoerd dan is dit onomkeerbaar, ook als je een 0 te veel hebt toegevoegd of het verkeerde adres hebt gebruikt. Je bent je geld in veel gevallen kwijt.
  • Instabiel: dat de koers voor crypto’s instabiel is, is zacht uitgedrukt. De waarde van de valuta’s schommelt enorm en dit kan zelfs per uur veranderen. Hierdoor is handelen in crypto’s erg risicovol, maar zijn de mogelijke winsten ook bijzonder hoog. Jij krijgt met deze koers te maken als je crypto’s aanschaft, dus let er goed op dat je niet te veel betaalt.
  • Onpopulair: als laatste zijn crypto’s logischerwijs nog erg onpopulair bij overheden en banken. Deze grote en machtige instanties worden immers gepasseerd en daardoor hebben ze op deze valuta’s geen invloed. Ook al zijn er crypto’s zoals Ripple die proberen deze partijen erbij te betrekken, het is altijd mogelijk dat ze op een gegeven moment de stekker uit de gehele operatie gaan trekken.

 

Voor meer info : https://bitvavo.com/nl